Så mye må du spise for å legge på deg 1 kilo!

2. desember 2016 | Ernæring
Pretty brunette binging in secret

Licensed from: 
Wavebreakmedia


yayimages.com

 

Eller ikke!?

Hver torsdag og fredag har jeg kontordag. Da sitter jeg på stumpen min hele dagen og går igjennom ukeslogger fra onlinekundene min. Hver uke sender de inn treningsdagbok og kostholdslogg. Og hver uke får de en ny oppgave av meg. Noe jeg vil at de skal lære mer om eller noe jeg vil at de skal reflektere over til neste uke.

Så i dag har jeg lest side opp og side ned om hva de har lyst til å forandre i livsstil sin, og hva de ønsker å beholde. 
Kos

var et gjennomgående ord. 
Kos 

man ikke var villig til å gi slipp på, dårlig samvittighet på grunn av for mye 
kos


Kos 

som ble litt mye 
kos

, så det ikke lengre var 
kos

. Å kunne 
kose 

seg uten dårlig samvittighet. Flere ønsker rett og slett å lære å 
kose 

seg. 
K- O- S

. Tre bokstaver som betyr så mye for oss!

Jeg er glad for at jeg får mulighet til å røske litt tak i disse damene. Jeg skal prøve å røske litt tak i deg også. Og jeg skal starte med å fortelle deg hvorfor det er plass til
kos

i helgene våre.

? For å legge på deg 1 kilo fett må du spise  ca 7000 kcal 
mer 

enn du forbrenner. Så om du skal legge på deg 1 kilo på en dag må du spise nesten 10.000 kalorier! Så mye tror jeg neppe du klarer å spise i løpet av en dag!


Her er et eksempel på alt du må spise i tillegg til det du vanligvis spiser,  for å legge på deg 1 kilo fett:


kvikk lunsj


2 store plater sjokolade


2 poser potetgull


2 flasker brus


6 hveteboller


4 iskrem med kjeks og sjokolade/jordbær

*bilde og tall hentet fra : 
mat-helse.no


Men du opplever at vekten øker etter en dag med mye kos. 

Vekten din sier ingenting om din fettmasse, kropps sammensetning, den sier ikke engang noe om hvordan du ser ut! Og den burde i hvertfall ikke fortell deg hvordan du føler deg!

? Et gram karbohydrat binder bortimot 3 gram vann. Kroppen kan lagre ca 500gram karbohydrater i lever og muskulatur, så det å gå fra «tomme» til fulle lagre kan føre til at du legger på deg hele 2 kg, uten at du har gått opp i fettprosent. Veier du rett over helgen er som oftest snakk om vann, vann som forsvinner etter noen dager med normalt kosthold.

? Selv om du tok et kakestykke er ikke hele dagen ødelagt!! Det er i alle fall ikke grunn til å tømme resten av kakebordet. Du har et valg. Det er du som bestemmer.


Tilslutt vil jeg si at kos burde være så mye mer enn bare godis og usunn mat. Sunn mat med et glass rødvin til er da kos det også? En liten skål smågodt og et stort fat oppskåren frukt er også kos? Fyll kosen din med all slags kos! Turer, lek, et bad, en god film, en bok, tid med venner, hva annet kan du kose deg med?

2. desember 2016 | Ernæring

Kommentarer (5)

  1. Jeg er en av de som begynte med et sunnere kosthold i år. Siden februar har jeg gått ned ovr 14 kg, noe jeg synes er ganske stort. I starten så var jeg veldig på den at jeg IKKE skulle spise noe usunt. Men dette snudde kjapt og jeg begynte å tenke at det må faktisk være mulig å kose seg selv om man går ned i vekt. Og vet du hva? Jeg har faktisk lagt merke til at vekta kan stå stille en liten periode, men om jeg velger å skeie ut en dag så går jeg ned igjen. Det var ei uke her hvor jeg ikke kom meg under 89,5. På mandag var jeg på kino, hvor jeg spiste en del smågodt. Da gikk jeg opp til 90kg, men nå er jeg nede på 89,2. Så jeg er ALL IN for litt usunnheter nå og da!

  2. Charlotte: jeg vil tro at det er mest vann du har lagt på deg da 🙂 ofte viser vekten litt ekstra en dag etter litt ekstra fordi karbohydrater binner vann i kroppen 🙂 Bra jobba 🙂

  3. Digger bloggen din 🙂 hva anbefaler du å måle fremgang med? selvom jeg er godt kjent med trening, kosthold og hvordan spise riktig og har en del kunnskap, pleier jeg veie meg. Har forsøkt å måle fett med klype, men syns det er litt vanskelig. Hva er din beste måte å måle fremgang?

Comments are closed.