Så klart er jeg redd!

9. mars 2017 | Motivasjon

Selv om denne bloggen ikke er veldig privat er den helt klart veldig personlig for meg. Det er i stor grad de tingene jeg interesserer og brenner for som er inspirasjon til det meste, godt farget av det jeg opplever at du som følger har glede og nytte av å lese.

Så da jeg fikk spørsmål på mail om hvorfor jeg ikke lengre skrev så mye om temaet utbrenthet på bloggen er jo årsaken enkel – det er ikke lengre noe som opptar meg og min hverdag lengre.

Samtidig så ble mailen en liten oppvekker. For en gang i tiden delte jeg litt tanker og erfaringer med jevne mellomrom, ikke for min egen del, men fordi jeg vet at det er så mange andre der ute som sliter, og at det ett eller annen sted er litt godt å se at det går and å komme tilbake til et normalt liv og en normal hverdag igjen!

Det tikker stadig inn mail og meldinger fra andre som sitter i en vanskelig situasjon, så i dag tenkte jeg at det kunne være fint å ta et par av dem i plenum. Jeg vet at vi er mange <3

 

Hva gjorde du for å bli frisk?

Jeg tror ikke det finnes noen oppskrift. Det er nok like mange svar på det som det er personer er utbrent.

Jeg ser tilbake på sykdomsperioden som en tango. En dans hvor jeg måtte finne takt og balanse mellom hvile – uten å grave meg selv ned. Bruke den positive energien jeg klarte å karre meg til, men samtidig passe på å ikke buke den opp. Akseptere at dette var nå situasjonen og at man faktisk trengte hvile, samtidig som man et eller annet sted var nødt til å ta tak i tingene, skape forrandringer for å kunne bli frisk. Balansen mellom å være snill mot seg selv, for så å gi seg selv et tupp i ræva!

Forandring er kanskje et nøkkelord for mange?

 

Hvordan trene og spise når man er utbrent?

Jeg tror mange har masse å hente her! For det er jo ingen tvil om at det er store sammenhenger mellom mentalt overskudd, depresjoner, kosthold og trening! Men hvordan trene når man ikke kommer seg i dusjen engang?!

Det er viktig å huske at all trening er god trening, og legge det på et nivå hvor du bygger overskudd! I starten er det kanskje nok å gå en liten tur ut for å få litt frisk luft. Eller reise seg opp av sengen noen ganger om dagen å tøye ut! Prøve å bruke den lille energien man har til å faktisk skape mer energi! Mange brenner seg nok på at man legger litt for hardt ut, og derfor automatisk tenker at trening er noe man burde unngå.

Start med myke treningsformer som yoga og friske pust i naturen, ta små skritt og ikke minst tiden til hjelp.

Kosthold?

Mange mener at hjernen sitter i tarmen og at man kan spise seg frisk fra ulike typer utmattelser og depresjoner. Jeg har hverken kunnskap eller erfaring på området, men jeg tror absolutt at det har noe for seg. Det som er sikkert er at nærings tett mat er viktig! Du kan ikke forvente å bygge energi på underskudd av næring!

Er du redd for å bli syk igjen?

Det er ikke noe jeg bruker mye energi på, rett og slett fordi jeg er veldig sikker på at det aldri vil skje igjen. Men jeg tror at alle som har opplevd å være syke eller avskåret fra det livet de gjerne vil leve er redd for å havne der igjen!

Hvis du har noen spørsmål så kan du stille dem anonymt i mitt kommentarfelt <3

 

9. mars 2017 | Motivasjon