Så enkelt sparer du over 600 kalorier på fredagstacoen!

8. februar 2018 | Ernæring

Jeg snakker så godt som aldri kalorier på denne bloggen, og grunnen til det er enkel. Jeg ønsker å vise folk at man ikke trenger å kategorisere mat som hverken sunn, usunn, ja mat, nei mat eller kaloririk. Jeg vil at du skal bli trygg at at gode matvalg og næringsrik sunn mat er det verktøyet du trenger for en kropp du er glad i, og som gir deg den energien og overskuddet du trenger i din hverdag.

Men så er det nå en gang sånn at det er vektreduksjon jeg jobber med til daglig. Og ja, skal man ned i vekt så er det jo et regnestykke som skal gå i minus. Men uten at det går på bekostning av det som burde gå i pluss! Næring, vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Og en gang i blant så har vi faktisk godt av å få en liten påminnelse som viser oss at disse små grepene vi gjør, nesten uten at vi merker det, faktisk betyr mye for dette regnestykket!

Taco er et klassisk eksempel på at man ikke trenger å spise mindre mat for å gå ned i vekt. Det handler bare om å spise smartere!

Slik sparer du 600 kalorier i ett måltid:

VELG KARBOMADEDEIG i stede for vanlig kjøttdeig. Her sparer du 100 kalorier.

DROPP LEFSER OG TACOSKJELL, og lag heller en stor, deilig tacosalat. 3 skjell inneholder 172 kalorier. Og 2 små lefser inneholder 203 kalorier. Så dropper du disse sparer du ca. 200 kalorier.

VELG MAGERT TILBEHØR som kesam eller lettrømme. 3 små spise skjeer med seter rømme inneholder 181 kalorier. Bytter du disse ut med kesam sparer du 120 kalorier. Velger du lettrømme fremfor seter rømme sparer du 80 kalorier.

1 dl revet ost gir deg 150 kalorier, mens lettost kun gir 100 kalorier. 50 kalorier til spart.

Dropper du guacamolen kan du spare 100 kalorier til! Men for å være helt ærlig, så er det ingenting som kan få meg til å droppe guacamole på fredagstacoen 😉

Men kanskje du har lyst til å prøve en litt magrere variant? Oppskrift HER

NACHOS OG LAVKALORI GUACAMOLE

 

Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

8. februar 2018 | Ernæring