Så enkelt går du ned 5 kilo – uten å gå de opp igjen!

3. mai 2017 | Kropp

Hånden opp i været de som gjerne skulle gått ned 3-5 kilo.

Hånden opp i været de som har klart å gå ned disse 5 kiloene for så å legge dem på seg igjen.

Hånden opp de som stadig går løs på prosjekter for å miste disse irriterende 5 kiloene, men gir opp etter en uke eller to.


Jeg vet dere er ganske mange, for jeg møter dere hver eneste dag.

Jeg kunne skrevet mange innlegg om dette temaet.

Jeg kunne skrevet om hvor lite viktig tallet på vekten er, hvordan man skal være glad i den kroppen man har. Og det mener jeg.

Jeg kunne også gitt deg superdietten som kaster disse 5 kiloene på 2-3 uker, for dem er det mange av.

Men jeg vil heller skrive om hvordan du faktisk kan gå ned disse kiloene, og holde dem av med noen enkle valg i hverdagen.


Spis proteiner og sunt fett.

Ikke nødvendigvis lavkarbo, som kan være bra for noen, men ikke alle. Men de fleste vil helt klart oppleve bedre resultater på vektreduksjon ved å sørge for å få i seg mer proteiner og ha økt fokus på riktig fett.

Les også 4 matvarer som gir forbrenningen et BOOST

 


All aktivitet teller.

Du tenker at det kanskje ikke betyr så mye om du tar heisen eller trappa, om du går deg en tur på kvelden, om du parkerer bilen et stykke fra inngangen til butikken eller om du reiser deg opp fra stolen noen ekstra ganger i løpet av dagen. Men er du flink til å gjøre disse valgene kan du faktisk øke kaloriforbruket ditt med 25%!  Og på sikt har dette en massiv innvirkning på din vekt, kropp og helse.

Slik øker du forbrenningen din 25%

 


Økt intensiteten.

Skal du først sette av tid i hverdagen til å trene, så sørg for at det faktisk har en effekt.  Trener du styrke så skal det faktisk være tungt.  Og gjerne så tungt at svetten siler, du puster tungt og du må jobbe for å fullføre.

Trener du kondisjon eller saltimer? Gi jernet, kjenn litt på viljestyrken og prøv å utfordre deg selv. Det føles så godt, og jeg vet at du kan.

Les 8 grunner til at trening og sunt kosthold ikke gir deg resultater


Nok søvn.

Noen trenger 6 andre trenger 9, men de fleste av oss trenger 7,5 time søvn i døgnet. Ikke bare for å ha energi og overskudd for å fungere i hverdagen, men for at kroppen skal fungere optimalt. Undersøkelser viser at folk som har dårlig søvnmønster ofte har dårligere fettforbrenning.

Les mer om hvordan stress og lite søvn påvirker vekten her


Velg mat og trening som passer til din hverdag og din kropp.

Vi blir stadig presentert for nye kostholdstrender som lover gode resultater. Og veldig mange av dem holder det de lover, men det er ikke dermed sagt at det er riktig for deg.

Om du trener hardt, flere ganger i uken og plutselig begynner på lavkarbo fordi svigermor har gått ned 20 kilo på det, så er det ikke sikkert at lavkarbo vil ha samme effekt på deg. Kanskje ikke det du har lyst til å høre, men man må ofte prøve og feile litt. En ting er ganske sikkert, hvis ikke det har fungert før, så kommer det ikke til å fungere igjen.

 

Gjør din sunne livsstil til ditt eget lille hjerteprosjekt. Finn de små tingene som gjør helse til et positivt ord for deg. Planlegg, nyt, kos deg med det, vær tålmodig. Let etter gleden i de gode valgene heller enn resultatene. De kommer.


Følg meg gjerne på Instragram (desireeandersen) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

3. mai 2017 | Kropp