Bilde: Monsterfoto

RUMPETRENING | hvor ofte må du trene for å få resultater + øvelsene du burde velge

5. mars 2020 | Trening, Øvelser

APPLE HER GOOGLE HER

Det har vært mye mat og løpeprat på bloggen i det siste, så i dag tenkte jeg vi skulle snakke litt om styrketrening! Nærmere bestemt rumpa.

Nå er det mange gode grunner til å ønske seg en sterk og stram bakdel. Bare for å nevne to:

Du bruker rompa di hele tiden. 

Når du sitter så er den kanskje ikke så aktiv, men den er fremdeles i bruk! Men rumpa di er en av de viktigste musklene du har! Den hjelper deg når du skal stå oppreist, den hjelper deg holde balansen, gå, hoppe, bøye deg, osv, osv.

En svak rumpemuskel kan gi flere ondter og skader blant annet vondt i ryggen, knærne eller hoftene, mens en sterk rumpe kan både forebygge skader, hjelpe deg prestere bedre i så godt som alle former for trening og fysisk aktivitet.

Bilde; monster foto

Så i dag hadde jeg tenkt vi kunne titte litt på hvor ofte man burde trene disse musklene og hvilke øvelser som kan være lure å ha med seg i ett godt treningsprogram!

Bilde: Monsterfoto

Hvor ofte burde man trene?

2 ganger i uka er for de aller fleste av oss en fornuftig treningsmengde, men med et godt gjennomtenkt program kan man fint trene øvelser som involverer rumpa 2-4 ganger i uka.

 

Hvordan burde man trene?

Her er det mange veier til målet, og det er en av tingene som jeg synes er så utrolig spennende med trening. Personlig synes jeg at et godt program med fokus på rumpe og lår burde inneholde to til tre tyngre benøvelser, gjerne en øvelse hvor du jobber et og et ben og en øvelse som går spesefikt på sete.

Hva med aktiveringsøvelser? 

Bruk gjerne en eller to som en del av oppvarmingen

Bilde: Monster foto

Noen eksempler:

 

AKTIVERINGSØVELSER:

 

GODE BASEØVELSER

 

ØVELSER SOM GÅR SPESEFIKT PÅ RUMPA

 

Stort Smil

Desiree

 

 

5. mars 2020 | Trening, Øvelser