Ideen fikk jeg i sist utgave av Shape up. Det fulgte med en utgave av det danske bladet Fit Living. I bladet var det blant annet en oppskrift på rugbarer med forskjellig snask, men disse skulle desverre lages med en ferdig brødmiks som ikke selges i Norge. Så jeg har laget mine egne from scratch. Kombinasjonen syrlig rugbrød og sjokolade er magisk, men jeg har tilsatt litt siktet spelt i mine for at de ikke skal bli så tunge.
Gode som de er eller sammen med litt syltetøy.
Du trenger:
25 gram gjær
1 tsk salt
4 dl vann
50 gram solsikkefrø
25 gram linfør
250 gram rugmel
100 gram siktet speltmel + litt til til utbakning
100 – 200 gram hakket, mørk sjokolade
Slik gjør du:
Rør gjær og salt ut i vannet. Tilsett salt det tørre + sjokolade.
For deigen til et avlangt flatt brød, ca 3 cm høyt. Del det opp i 12 biter og form dem til små avlange «boller».
Sett dem til heving i 60 minutter. Stekes på 225 grader (vanlig) i 30 minutter.
Kan fryses.
Smil
Desiree
Notater:
#oppskrift
#rugboller
#rugstykker
#rugbrød
#sjokoladeboller
#sukkerfri
#supersunn
#barnemat
Herlig med sjokolade i boller, og disse fristet veldig 😀
Skal vannet være lunkent? Mtp gjæren? 🙂
Caroline: Ja