Rugstykker med sjokolade

31. mars 2016 | Boller & Brød

 

Ideen fikk jeg i sist utgave av Shape up. Det fulgte med en utgave av det danske bladet Fit Living. I bladet var det blant annet en oppskrift på rugbarer med forskjellig snask, men disse skulle desverre lages med en ferdig brødmiks som ikke selges i Norge. Så jeg har laget mine egne from scratch. Kombinasjonen syrlig rugbrød og sjokolade er magisk, men jeg har tilsatt litt siktet spelt i mine for at de ikke skal bli så tunge.

Gode som de er eller sammen med litt syltetøy.

 

Du trenger:

25 gram gjær

1 tsk salt

4 dl vann

50 gram solsikkefrø

25 gram linfør

250 gram rugmel

100 gram siktet speltmel + litt til til utbakning

100 – 200 gram hakket, mørk sjokolade

 

Slik gjør du:

Rør gjær og salt ut i vannet. Tilsett salt det tørre + sjokolade.

For deigen til et avlangt flatt brød, ca 3 cm høyt. Del det opp i 12 biter og form dem til små avlange «boller». 

Sett dem til heving i 60 minutter. Stekes på 225 grader (vanlig) i 30 minutter.

Kan fryses.

 

Smil

Desiree

 

 

 

 

Notater:


#oppskrift


#rugboller


#rugstykker


#rugbrød


#sjokoladeboller


#sukkerfri


#supersunn


#barnemat

 

 


31. mars 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (3)

Comments are closed.