Vet ikke om det er sant, eller om det bare er min oppfattelse av sannheten, men vi er kanskje ikke så flinke til å bruke rotgrønnsager her i Norge?
Det blir fort til noen kokte gulrøtter ved siden av poteten eller litt persillerot i grønnsakssuppen.
Men det er jo så mye godt man kan lage! Kjapt (noe annet kommer sjeldent inn her i huset), sunt, smakfullt og enkelt!
I dag ble fenikel, søtpotet, rødbet og pastinakkelrot med meg hjem fra butikken.
Alt ble skrelt og delt opp i passe biter.
Opp i en ildfast form, et dryss med olivenolje, litt salt og min hemmelige ingrediens (rosmarin). Inn i ovnen på 250 grader. 20 minutter.
Hvorfor velge rotfrukter:
– rike på vitaminer.
– fulle av antioksidanter.
– inneholder fiber.
– lavt kaloriinnhold.
– fettfattig.
Og mens grønnsakene godgjør seg lager du saus og steker kjøtt.
Middag på under en halvtime! Det kan min tidskonto leve med:)
Mmmmm!
Comments are closed.