Smoothie med rødbete

RØD ENERGISMOOTHIE | pluss mitt nyeste prosjekt

14. desember 2017 | Personlig Trener Desiree Andersen, Smoothies & Juice

God morgen alle sammen!

Her er dagen godt i gang allerede. I dag er nemelig nest siste fotodag til julehefte og på benken står alt en deig til heving! Ellers så er det konfekter som står på dagens plan!

På planen står også en julesmoothie som både fyller på med sunne saker og hjelper på fordøyelsen. Det kan jo bli litt mye av det gode i disse juletider. Både den smoothien og denne er egentlig en del av mitt nyeste prosjekt som kommer i forbindelse med FIT på 30 dager over nyttår.

FIT på 30 dager har de siste par rundene inkludert en valgfri detox på 3, 5 eller 7 dager. Veldig populært og veldig deilig. Det er tilbakemeldinger jeg har tatt med meg, så i år vil denne delen av FIT på 30 dager få ett solid oppskriftshefte og detaljert dag for dag plan!

Mellom all julebakingen og kokkeleringen til FIT på 30 dager og BOOST detox kan man trygt si at jeg storkoser meg på kjøkkenet i disse dager!

 

I dag tenkte jeg å dele denne smoothien med dere, og litt om hvorfor den heter energi smoothie.

Energi smoothie

LITT OM INGREDIENSENE:

 


C- vitaminene fra sitron.

er alltid et stort pluss, spesielt på denne tiden av året! Og hvis du trener mye trenger du faktisk litt mer vitamin C enn de vanlige anbefalingene!


Vitamin C finner du også i kirsebær.

Men det er ikke derfor de er med i denne smoothien. Kirsebær inneholder store mengder antioksidanter og er hva vi kaller anti innflamatorisk. Blant annet hjelper dem kroppen din å restituere seg fortere etter trening.


Både banan og kokos inneholder store mengder kalium.

Kalium bedrer væskebalansen i kroppen. Det hjelper også kroppen å holde et normalt blodtrykk, det hjelper musklene dine til å trekke seg sammen og det er essensielt for fornyelsen av nye celler. Med andre ord er dette en perfekt drikke for deg som trener mye eller bare trenger en liten oppkvikker i en hektisk hverdag.


Banan 

tilfører også kroppen rask energi, som kan være godt å ha om det er lenge siden sist måltid. I tillegg gir den deg kanskje det viktigste av alt under og etter trening – karbohydrater. Som er viktig for at musklene skal restiuere seg ordentlig.

 

Rødbet

er kanskje noe av det sunneste du kan spise! Og rødbetjuice er nesten naturens svar på en energidrikke. Rødbeter inneholder nitrater som øker oksygentilførselen til musklene dine og gjør at du orker mer.

 

Rød energi smoothie:

Ingredienser

  • Saften av 1/2 sitron
  • 1/2 banan
  • 2 dl frosne krisebær
  • 1 liten rødbet uten skall *
  • 1 dl kokosmelk
  • Vann til ønsket konsistens

*Du kan fint bruke rå rødbet til denne smoothien, men du finner også ferdig kokte og vakumpakkede rødbeter i frukt og grønt avdelingen på de fleste butikker

Fremgangsmåte

  1. Kutt rødbeten i små biter
  2. Ha alle ingrediensene i en blender og blend

Tilsett gjerne 3-4 spise skjeer med mitt hjemmelagde proteinpulver HER

Smoothie med rødbete

Topp gjerne smoothien med mer bær og frukt, eller ta den med i en shaker. Perfekt frokost eller lunsj på farta!

 

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Desiree

 

 

14. desember 2017 | Personlig Trener Desiree Andersen, Smoothies & Juice

Kommentarer (2)

Comments are closed.