Riskremkake med pepperkakebunn; Sukker og glutenfri

21. desember 2015 | Godis og kaker

For det første så mener jeg at når man som blogger henter inspirasjon fra andre nettsider eller bloggere, så skal man være nøye med å kreditere personen!

Så tusen takk til Hele Norge Baker Ida Gran Jansen, for at du kom på den brilliante ideen å kombinere alle mine julefavoritter i en 
kake

!

Du finner hennes oppskrift
HER

.

Ida har laget en kake hvor du kan bruke restene fra julens riskrem som fyll over en sprø bunn laget av knuste pepperkaker og smør.

 

 

Min variant har en sukkerfri og glutenfri pepperkakebunn, og riskremfyllet har jeg utrolig nok klart å lage uten masse ekstra kalorier og fett fra kremfløten.

Ida serverer sin kake med en syrlig bringebærsaus. Jeg har gitt min saus en liten vri som jeg personlig synes tar den skarpe smaken vekk fra bringebærene, men lar sausen beholde den friske, lett syrlige smaken <3

 

 

Til Bund:

En porsjon sukker og glutenfri pepperkakedeig.

Du finner oppskriften
HER

 

Slik gjør du:

Lag deigen etter anvisning.

Den trenger ikke å stå i kjøleskapet her.

Trykk den ut i bunn av en springform.

Stekes på 200 grader i 10 -12 minutter.

 

Til fyllet trenger du:

400 gram ferdigkokt risgrøt

4 ss sukrinmelis

10 dråper stevia med vaniljesmak

3 plater gelating

2 dl mandelmelk

75 gram hakkede mandler

 

Slik gjør du:

 

Rør sammen grøt, sukrinmelis, steviadråper mandler og 1,5 dl mandelmelk.

Spar 0,5 dl mandelmelk.

 

Legg gelatinen i kaldt vann i 10 minutter.

Varm opp mandelmelken.

Klem vannet av gelatinplatene og rør dem ut i den varme melken.

Rør væsken inn i fyllet.

Hell fyllet over kaken og sett den i kjøleskapet natten over.

 

Til sausen trenger du:

400 gram frosne bringebær

100 gram frosne jordbær

Ønsker søtning.

 

Slik gjør du:

Tin bærene og blend alt sammen til en glatt saus.

Jeg har helt klart fått en ny kakefavoritt!

Jeg titter innom senere i dag med litt treningsinspirasjon og øvelser til dere.

 


Vil du stemme meg frem som årets Trenings/helseblogg kan du gjøre dette
HER

<3

 

Ha en flott mandag

Desiree

 

Notater:


#sukkerfri


#glutenfri


#kake


#julekake


#dessert


#juledessert


#oppskrift


#sunner


#funksjonellmat


#julekos


#riskrem


#riskremkake

 

 

 

 

 

 

 


21. desember 2015 | Godis og kaker

Kommentarer (2)

  1. Mmm, den ser helt magisk ut!! Så flink du er Desiree 🙂 Ønsker deg og dine en god jul 🙂

Comments are closed.