RISKREM | så sunn at den kan spises hver dag

5. desember 2019 | Godis og kaker, Jul, Oppskrifter

For noen år siden lagde jeg en sunnere variant av riskrem her på bloggen hvor jeg brukte cottage cheese å få litt av den samme konsistensen som risene gir kremen.

Den ble veldig populær, men samtidig var det flere som gjerne ville ha en variant uten cottage cheese.

Til ca. 4 porsjoner trenger du:

Ingredienser

  • 12 ss chiafrø
  • 5 dl mandelmelk
  • 2 dl hakkede mandler
  • 2 ts vaniljepulver (eller vanilje essens)
  • 3 ss fibersirup clear eller annen søtning

Start med å røre dette sammen og sette kaldt i minst 30 minutter

Fremgangsmåte

  • 2 dl kremfløte
  • 300 gram frosne jordbær

Pisk så 2 dl kremfløte til krem. Mot slutt tilsetter du chiagrøten og pisker kraftig

Blend jordbærene til saus og server.

Jeg må få lov til å nevne at riskrem kanskje er det beste jeg vet om når det kommer til desserter. Men denne varianten den ble nesten bedre. Og eneste grunn til at jeg skriver nesten er at det føles litt galt å si at den ble bedre 😉

Hva oppnår du ved å bytte ut risengrøt med chiafrø?

  • mer stabilt blodsukker
  • mer fiber
  • mer proteiner
  • færre kalorier
  • metter lengre

Tørr du teste?

 

Stort Smil

Desiree

 

5. desember 2019 | Godis og kaker, Jul, Oppskrifter

Kommentarer (11)

  1. Skal mandlene være finhakkete? Min ble så bløt så lurer på om jeg gjorde noe feil med krempiskingen.
    Ellers var den veldig god jeg tilførte bare litt mer søtning (Sukrin) ☺️

  2. Hva erstatter man fibersirup med? Det er ikke leger å få kjøpt. Lurer også på hva man erstatter fibersirup med i marsmellow oppskriftene?

  3. Hadde vært kjekt om det kom svar på overnevnte, lurer også ang vaniljepulver, evnt vaniljesukker. Kommer svarene privat tro siden det ikke skjer her?

  4. Jeg lagde den og den ble bare HELT NYDELIG! Brukte oppskriften akkurat som det står og det ble ikke rennende. Men jeg hadde chiablandingen hele natten og brukte ferdig hakkede mandler. Brukte ikke vanlig krem med kokos og raps-krem fra Gryr. Tusen takk for oppskriften!!!!

Comments are closed.