Reiseguide: London tur/retur. På en dag!

2. april 2013 | Opplevelser og reiser

Ideen fikk jeg første gang da jeg ville gi noen en bursdagsgave litt utenom det vanlige. Har man mulighet til å reise bort utenom helger og ferier er nemlig billetter til og fra London billigere enn en togtur til Oslo. Og så mye spennende man kan finne på i London! Bare byen i seg selv er en opplevelse! I tillegg kommer selvfølgelig shopping, spennende mat, travle markeder, sjarmerende parker, historie, bohemske småstrøk og en rekke severdigheter.  På 6-7 timer rekker du selfølgelig ikke alt, men med litt god planleggning kan du rekker du mye!

Denne gangen dro jeg alene. Er det noe jeg setter stor pris på i livet mitt så er det muligheten til å ta en time out. Vekk fra alt og bare være meg! Nytelse!

 Jeg visste hva jeg ville ha ut av dagen. Jeg skulle shoppe litt, men kikke mye. Jeg ville spise mine faste usunnheter på tur, og kose meg med nye smaksopplevelser. Jeg skulle ikke stresse med å rekke noe som helst, dagen ville bli perfekt uansett!


Avreisen:

For meg som bor i Vestfold var det naturlig å dra fra enten Rygge eller Torp. Denne gangen var det Rygge som hadde passende avganger til London/Stansted. Flyet skulle ta av kl.07:00. Dette betød at jeg måtte ta dagens første ferje fra Horten til Moss. Kl.05:00. Ved Rygge lufthavn koster det 220kr for å ha bilen ståendes parkert et døgn. Jeg valgte denne gangen å ta taxi fra ferjen og ut til flyplassen, da tiden var litt knapp. Dette har en fastpris på 340kr.

 


Ankomst:

Mer turistvennlig by å reise til enn London tror jeg du skal lete lenge etter. Alt er tilrettelagt for deg! Allerede på flyet fikk man mulighet til å kjøpe togbilletter fra Stansted til London. Ved ankomst til terminalen sto det flyvertinner klare for å selge billetter, pluss en menge kiosker på selve flyplassen. Det går både busser og tog fra Stansted til London. Forskjell på pris og transporttid er så liten at jeg ikke skjønner at noen velger å ta bussen! Toget går fra selve terminalbygningen på Stansted. Et tog hver halvtime, og kostet meg 250kr for en tur/retur billett.

Jeg hadde flaks. Rakk akkurat og kjøpe med meg dagens første Starbucks før jeg satte meg på toget, og 55min senere gikk jeg av i Liverpoolstreet.

 


Transport i London:

Her er det bare en ting som gjelder- undergrunnen! Før jeg reiste hadde jeg lastet opp denne appen:NewLDNtube

Veldig kjekk å ha i lomma. Skal du farte mye kan det lønne seg å kjøpe et dagspass. Jeg visste ikke hvor mye jeg kom til å rekke og nøydes derfor med å kjøpe enkelt billetter. Koster ca.30kr per styk. Jeg tok undergrunnen 4 ganger.

 


Min dag i London:

Man reiser vel ikke til London uten å shoppe?!? Jeg gikk av toget i Liverpoolstreet kl 09:30. Perfekt timing til å begynne dagen med å gå i handlegatene. Fra Liverpoolstreet tok jeg undergrunnen til Bondstreet. Selve undergrunnsstasjonen her er en del av et stort kjøpesenter. Her brukte jeg ikke så mye tid, da jeg visste hva som ventet meg rett på utsiden av døren. I Bondstreet finner du:

 • Gap
 • Aldo
 • Forever 21
 • Bisney store
 • Boots
 • Zarasolglimt
 • Foot locker
 • Dorothy Perkins
 • Primart
 • french conection
 • Adidas
 • Marks & spenser
 • Oasis

 

Og mange, mange, mange flere innenfor en radius på 15min gange. Hel 4 timer brukte jeg her. Så mye fint å se på! Et par turer til på Starbucks og noen sandwicher on the go ble det også her.

Da jeg var ferdig i Bondstreet sto jeg ovenfor et lite dillema. Det var 3 timer til jeg skulle ta toget tilbake til Stansted, fra Liverpoolstreet. Hva ville jeg nå? Ville jeg shoppe mer? Ville jeg se noen severdigheter? Ville jeg sette meg ned? Hva?

I min rådvillhet gjorde jeg min første og eneste bom på turen… Jeg tok undergrunnen til Oxford Circus. Den travlese handlegaten av de alle. I tillegg til alle butikkene nevnt over finner du her:

 • Toppshop
 • Niketown
 • Mrs. Selfrige
 • Benetton
 • Alle de store designerbutikkene

En time brukte jeg på å finne ut at dette var helt bortkastet for min del. Bortsett fra en meget god Belgisk vaffel med krem og sjokoladesaus! Jeg bestemte meg for å ikke gråte over spilt melk og fant heller raskeste vei til Covent Garden. Kontrastene du finner i London er en av grunnene til ay jeg aldri blir lei denne byen. 10min etter at jeg hadde stått i en hektisk handlegate:

 

Befant jeg meg her:

Sjarmerende og bohemske Covent Garden. Også her finner du flere av kjedebutikkene, men stemningen og tempoet er noe helt annet. Herlig!

 I stede for å dra hit kunne jeg fint ha rukket å dra til for eksempel Camden Market, Piccadilly Circus, Big Ben, Waterloo eller en annen turistatraksjon. Du rekker ikke alt, men du rekker mye! Jeg gleder meg allerede til neste tur, som forhåpnetligvis kommer i Juni. Da er planen og dra rett til Camden Market for så å avslutte dagen i Bondstreet.


Avreise:

En time før toget mitt skulle gå fra Liverpoolstreet begynte jeg tilbakeveien. Det er hva man kan kalle i veldig god tid, men jeg er allergisk mot tidspress!

 2 timer før take off var jeg trygt fordi sikkerhetskontrollen på Stansted, og kunne for første gang i løpet av dagen sette meg ned. Sliten, men åh så glad og fornøyd! Endelig kunne jeg nyte et måltid og et glass vin sittende. Jeg hadde god tid i taxfree, til å kikke litt i butikkene her, kjøpe litt lesestoff og snacks til hjemturen. Glede!

 

Avslutter med litt flere bilder fra «mitt» London:)Håper dette var til inspirasjon for mange:)


2. april 2013 | Opplevelser og reiser

Kommentarer (13)

 1. åå det så utrolig gøy ut. Har også tenkt litt på dagstur til London, men har ett spørsmål: tok du med deg en bag til og ha alle tingene du shoppet, eller tok du med deg posene rett på flyet? 🙂

 2. Isabella: 🙂 Jeg hadde med meg en tom veske av typen shopper. Reiste med ryanair som har ganske strenge regler i forhold til dette med mer enn 1 stk håndbagasje. Dette holdt for meg, men jeg tenkte faktisk at om det skulle være fikk jeg bare kle på meg det jeg handlet 😉 det slapp jeg heldigvis!

 3. Nora: Takk!!! 🙂 jeg kikker alltid innom de som legger igjen en hilsen. Så mange fine blogger der ute! 🙂

 4. Så morro!! Jeg og en vennine snakket om å ta en tur/retur london samme dag. Men så endte vi opp med en fre-man til køben i stede 🙂

 5. Rosabobble: Kjøbenhavn er også en utrolig flott by <3 bodd rett utenfor i 2 år 🙂

 6. Gleder meg som bare det. Har vært der et par ganger før og elsket byen!! Bodd der ja… Hvordan er april værmessig, i Køben da??

 7. Skal til London til uka:-) Camden, Covent garden, Portobello og Bond street står på planen. Håper å få med meg kjæresten på Nasjonalmuseet også;-)Vi skal være flere dager. Takk for fine tips:-)Therese

 8. En sånn dagstur til London har jeg snakket lenge om at jeg vil gjøre…. så gøy og høre at det funka bra!

Comments are closed.