Raw lakris snop

RAW TYRKISK PEPPER SNOP | uten sukker, gluten, egg eller melk

21. desember 2017 | Godis og kaker, Jul

Jeg vet ikke med deg, men i dag er i alle fall dagen hvor de siste tingene må på plass! Siste julegaver handles, pakkes inn, jobb ferdigstilles, bil pakkes, osv, for når klokka slår 15, ja da skal jeg kjøre strake veien til Danmark for å feire jul. Det gledes! Ikke så  mye til å kjøre syv timer i strekk, men til jul 😉

I går var jeg live på Facebook og Instagram for å lage sunn tyrkisk pepper snop. Da tok jeg utgangspunkt i oppskriften på Hvite juletrær fra hefte mitt og tilsatte rett og slett lakrispulver.

Sunn tyrkisk pepper

Lakrispulver har mange navn på butikken. Lakrisrotpulver, rå lakrispulver og lakrispulver går for det samme i denne oppskriften.

Live fortalte jeg at du i utgangspunktet kan bruke hva du vil av nøtter og tørkede frukter. Jeg lager disse ofte som sunn hverdags snop. Da pleier jeg å bruke fiken og cashew nøtter. Jeg foretrekker disse to fordi fiken ikke er så søtt som dadler, og her er det jo den sterke lakris smaken jeg vil ha frem. Cashew er også mild på smak og får en deilig bløt konsistens når du moser den.

Raw lakris snop

Du trenger:

Ingredienser

  • 200 gram tørkede fiken
  • 200 gram cashew nøtter
  • 1-2 ss lakrispulver, avhengig av hvor mye lakris smak du liker

Fremgangsmåte

  1. Start med å ha frukt og nøtter i en bolle.
  2. Hell over kokende vann til det dekker og la det stå i 10 minutter.
  3. Hell fra vannet og mos det hele til en seig masse med kjøkkenmaskin, stavmikser eller blender.
  4. Tilsett lakrispulver og kna det inn.
  5. Kle en brødform med bakepapir og trykk massen ut i bund.
  6. Strø gjerne mer lakrispulver over på toppen.
  7. Setter kaldt til du skal servere det.

Om jeg rekker så skal jeg titte innom en gang til i dag. Jeg skal være i Danmark i en liten uke, og har pakket med meg både litt matvarer, kosttilskudd og treningsutstyr. Det jeg føler jeg trenger for en balansert jul. Tenkte jeg skulle dele.

 

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Desiree

 

21. desember 2017 | Godis og kaker, Jul