Philips blender

Raw sjokoladekake + test av høyhastighets blender

18. mai 2017 | Ernæring, Godis og kaker

/skrevet i samarbeid med Philips/

For en dag!

I morgen er avreise til Vestlia, og jeg gleder meg helt vilt til en sporty helg med 80 damer! Selv om planene har vært klare og detaljene på plass i lange tider er det alltid noe som må ordnes i siste øyeblikk, og alltid noe man også vil ha med!

Blant annet fant jeg her om dagen ut at jeg skulle lage rawfood kake å ha med meg! Til 80+ personer! Så jeg har laget en kake hver kveld denne uka, i dag har jeg to igjen, pluss innkjøp av diverse premier og småting som jeg skal ha med. Også må jeg finne ut hva hva jeg skal ha på meg når jeg ikke har på treningstøy… Ok, der gikk pulsen opp i 180 igjen!

Alle som har prøvd å lage rawfood kake vet at det er litt av en jobb, og krever godt kjøkkenutstyr! Jeg hadde akkurat fått Philips sin nye høyhastighets blender Philips Innergizer (HR3868/00) )  til testing. Og tenkte at jeg like godt kunne utsette den for denne prøvelsen!

Se hvordan det gikk!

Akkurat det at den kan lage mel, og jobbe med større mengder nøtter, dadler og lignende vet jeg er viktig for mange av dere. Og dette er faktisk første gang jeg har kunnet lage denne kaka uten å male mandlene litt og litt, eller hvor jeg ikke måtte stoppe opp og røre rundt i dadelmassen. Imponert!

Det er flere fordeler ved en høyhastighets blender. At den kan brukes til å lage mer enn smoothies er en ting, men den høye hastigheten gjør også at det frigjøres mer næring fra maten. Celleveggene i selv de hardeste frukter og grønnsaker pulveriseres slik at opp til 97% av næringsstoffene frigjøres.

Du visste kanskje ikke at kroppen vanligvis ikke klarer å nyttegjøre seg av alle næringsstoffene i nøtter og frø?

Nøtter og frø har sin naturlige beskyttelse som fordøyelsen ikke klarer å trenge igjennom. Løsningen på dette er enten å legge korn og nøtter i bløt, eller blende dem!

Jeg visste ut ifra motor og omdreininger at dette kom til å være en god blender, men jeg var faktisk ikke forberedt på at den skulle være så god!

Dere som har vært med meg en stund vet at blender er det eneste kjøkkenutstyret jeg har hatt i mange år. Yes, jeg har bygd opp en av Norges største mat/helseblogger med en blender! Jeg lager alt i den! Supper, sauser, dressinger, is, smoothies, mel, pannekaker, muffins, nøttesmør, listen bare fortsetter og fortsetter.

Philips Innergizer (HR3868/00)  gjør dette ennå enklere for deg ved å komme med 5 forhåndsinnstilte programmer! Helt genialt!

Smoothie – sorbet – suppe – nøtter – isbiter

Den store kolben du ser over maskinen er en lyddemper. Enkel å ta av og på om du ikke ønsker å bruke den. Alle deler tåler oppvaskmaskin (ikke motoren da). Praktisk!

Blenderen finner du blant annet hos Komplett HER

Jeg skal ikke glemme oppskriften på kaka. Det er utrolig enkelt! Fremgangsmåten har du alt i filmen over, så til ca 20 små kakestykker trenger du:

Ingredienser

  • 500 gram mandler
  • 100 gram ris, linser, qinoa, frø eller noe lignende
  • 20 dadler uten sten
  • 1 dl kakao
  • 1 dl kokende vann

Jeg pyntet min med Acaipulver.

Les gjerne innlegget om Philips sin nye juicer også. Synes det er fantastisk at de tar tilbakemeldinger de får fra kunder og faktisk gjør kjøkkenutstyret mer brukervennlig. Da blir faktisk terskelen for å lage sunne saker lavere! Du finner innlegget HER.

 

Stort Smil

Desiree

18. mai 2017 | Ernæring, Godis og kaker

Kommentarer (1)

Comments are closed.