Clafoutis er en fransk kake. Fint skal det jo være, men kaken minner mest om frukt eller bær som er bakt i en slags pannekakerøre.
Oppbrinnelig ble det laget med kirsebær.
Her har du min variant med sesongens trendsetter- rabarbra. Uten gluten eller raffinert sukker.
Til en kakeform på 20 ganger 20 trenger du:
400g rabarbra i terninger
2 ss kokossukker (eller annen ønsket søtning.
3 egg
3 dl kokosmelk (eller annen melk)
3 dl kokosmel
2 ss smeltet smør
2 ss kokossukker
Slik gjør du:
Bland rabarbra sammen med 2 ss sukker. La dette stå å trekke i minst 15 minutter.
Bland resten av ingrediensene til en røre.
Hell ca halvparten i en smurt form.
Stek bunn ved 180 grader i 5 minutter.
Fordel rabarbraen utover bunn og hell resten av røren over.
Stek videre i 30 minutter.
Serveres varm, gjerne med is, krem eller som her- vaniljekesam.
Ser kanskje ikke så festlig ut, men jeg lover det ble fest i munnen.
– Desiree
#oppskrift
#glutenfri
#kake
#rabarbra
#superfood
#sunt
#kosthold
#mat
#naturligmat
naam nam nam! 😀 jeg elsker rabarbra! 😀 ha en nydelig kveld <3
Kristi Pedersen: ingen sommer uten jordbær og rabarbra 🙂 Takk 🙂 du også 🙂