PULLED CHICKEN LOMPELASAGNE

13. juni 2019 | Middag, Oppskrifter | 1 kommentar

Så var det blitt torsdag! Kanskje ikke så rart at den kom litt fort denne uka. Jeg mener mandag var jo på en måte søndag – eller hvordan var det nå?

En liten del av meg er glad for at alle disse ekstra fridagene her og der er over for denne gang. Blir totalt forvirret, også har jeg jo en jobb som ikke stopper opp selv om jeg tar en fridag, det betyr stort sett bare ekstra mye å gjøre når hverdagen kommer.. 😛

I morgen er også avreise til Lillehammer og Birken! Hele familien skal være med, så her går nok kvelden med rydding og pakking.

Dagens middagstips er hentet fra SUMMERFIT BOOTCAMP. En skikkelig deilig lasagne med pulled chicken. Hvor pastaplatene er byttet ut med søtpotetlomper (du kan bruke andre lomper, men da trenger du 6 i stede for 4) og cottage cheese. Hvis ikke du liker cottage cheese eller ikke tåler melk kan denne erstattes med kesam eller naturelle soya yoghurt.

Ingredienser

  • Pulled chicken fra Tulip eller 3 kyllingbryst + 1 liter kyllingbuljong*
  • Smør
  • 2 rødløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 gulrøtter
  • 4 stilker stangselleri
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 lite glass tomatpure
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 dl basilikumblader
  • 4 søtpotetlomper (i stede for lasagne plater)
  • 400 g cottage cheese
  • Revet ost
  • Salt
  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Stek kyllingen som anvist på pakken
  • Kutt opp løk, stangselleri, hvitløk, og riv gulrøttene grovt
  • Stek de friske grønnsakene i litt smør i en gryte, i 3-5 minutter
  • Tilsett hakkede tomater, tomatpure, krydder og basilikum (Tilsett evt litt vann, dersom sausen virker for tykk)
  • La sausen koke under lokk i ca. 20 minutter, før du vender inn den revne kyllingen
  • Legg lasagnen lag for lag i en ildfast form. Start med et tynt lag tomatsaus, deretter et lag med lumper, tomatsaus og så cottage cheese. Gjentas to ganger, og avsluttes med cottage cheese på toppen
  • Stek lasagnen midt i ovnen på 200 grader, i ca. 35 minutter
  • Dryss på litt revet ost etter at halve steketiden har gått
  • La lasagnen sette seg litt før den serveres

 

*Kok kyllingbrystene i buljong i 10 minutter og bruk to gafler til å rive det fra hverandre.

Serveres med en grønn salat til.

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

Kommentarer (1)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.