Gullrotrundstykkene fra bloggen er fra før av en leserfavoritt, men nå tror jeg faktisk den vil få litt tøff konkurranse!
Disse rundstykkene egner seg helt klart best med litt søtt pålegg, smør eller ost, men de er rett og slett supersaftige og gode på smak.
det gode næringsinnholdet er ikke å forakte det heller.
1/2 pakke gjær
2,5 dl lunkent vann
1 ts salt
2 ss olje
2 ss fibersirup clear eller honning
2 dl blåbær
1 lite beger cottage cheese
500 gram fibramel eller annet grovt mel
2 dl gresskarfrø
1/2 dl kruskakli
Slik gjør du:
Rør ut gjær i vann og salt.
Tilsett blåbær, cottage cheese, olje og frø.
Bland godt
Rør inn melet og elt deigen (kna godt) i ca 10 minutter.
Heves i 30-60 minutter
Deles i 6-8 emner og stekes på 200 grader i 25 minutter.
På snapchat i dag finner du mine beste tips til vellykket gjærbakst, pluss noen tips til hvordan du baker med cottage cheese.
Navnet er Fitfocuse.
Desiree
Fristende 🙂 ha en super kveld!
Hva menes med et lite beger cottage cheese? 3dl?
Linda: du får kjøpt dem i to str. Stort og lite 🙂
Kan man bytte ut honning eller sirup med annen søtning?
Disse ser helt nydelige ut, men det høres mye ut med en halv pakke gjær til 8 rundstykker? Jeg tåler ikke gjær, men når jeg baker brød til resten av familien her, bruker jeg 1/4 pakke gjær til to hele brød.. Tror du rundstykkene kan bakes med bakepulver?
TL: bare å prøve 🙂 værste som skjer er at de blir litt tunge 🙂
Renate: ja 🙂 bare pass på forholdet 🙂
Frosne eller ferske blåbær?
Sigrunn: jeg brukte selvplukka nå, men frosne går bra.
Er det noen forskjell på fibersirup clear og gold? Kan man bruke gold?
Kan jeg bytte ut cottage chees med noe annet? Da jeg ikke tåler melk 🙂
Anonym: Laktosefri yoghurt, men du må nok justere med litt mer mel 🙂