PROTEINRIKT BRYTEBRØD | brødet som passer til ALT!

Reklame 27. mai 2022 | Boller & Brød, Oppskrifter | Skriv kommentar

reklame Rørosmeieriet

 

Nå  er det faktisk tre år siden jeg publiserte mine første oppskrifter i samarbeid med Rørosmeieriet! Og siden den gang har det blitt over tyve oppskrifter med disse produktene. Laget av økologiske råvarer fra Rørostraktene!

Jeg er vanvittig stolt av dette samarbeidet!

I en verden hvor «sunn og trendy» mat ofte er av det lettere eksotiske slaget er det fort gjort å glemme hvor mye god og næringsrik mat du finner i det norske kjøkkenet, og jeg håper at jeg gjennom dette samarbeidet kan være med på å gjøre deg litt mer nyskjerrig på dine egne røtter! Og få øynene opp for flere spennende produkter som ikke bare smaker godt, men som også gjør godt!

I dag vil jeg vise deg trikset som kan gjøre hvilken som helst oppskrift på brød, gjærbakst, kaker, vafler og pannekaker mer proteinrik!

Skjørost er en nesten fettfri ferskost, mild på smak og proppfull av proteiner! Sunn og mettenes. 

Navnet kommer av det gammelnorske ordet ”skyr” som betyr sur. Surmjølksostene har røtter tilbake til viktingtida.

I Røros-traktene serveres skjørost tradisjonelt med rømme eller tjukkmjølk og litt sukker på, vanligvis som tilbehør til spekemat, men jeg bruker det mye for å få et høyere proteininnhold i maten, og fordi  det gir en god konsistens, og mild smak!

Og for å gjøre baksten din mer proteinrik er det bare å blende en boks Skjørost sammen med væsken som står i oppskriften, før du blander det inn i det tørre!

Dette har jeg gjort med min egen oppskrift på brytebrød! Resultatet blir en mer proteinrik og saftigere bakst, uten at jeg har gjort andre endringer i oppskriften.

Til ca 12 rundstykker:

Ingredienser

  • 300 gram fint speltmel
  • 200 gram grovt speltmel
  • 1 dl solsikkekjerner eller gresskarkjerner
  • 0,5 pakke tørrgjær
  • 1 ts alt
  • 3,5 dl kaldt vann
  • 1 boks Skjørost fra Rørosmeieriet (160 gram)
  • 1 ts honning

TIL TOPPING:

1 egg +

Om brødet skal brukes til pålegg og matpakker anbefaler jeg havregryn, solsikkefrø og solsikkefrø til topping.

Skal brødet brukes til supper, salater eller grillmat prøv friske urter, revet ost, chiliflak eller frø til topping.

Fremgangsmåte

  • Start med å blende Skjørost sammen med vannet. Rør inn honning og gjær i vannet.
  • Rør sammen mel, salt og frø. Rør inn væsken og elt deigen i 5 minutter i maskin eller 10 minutter for hånd.
  • Sett deigen til heving i 1 time.
  • Etter en time ruller du deigen ut til en pølse. Del den opp i 12 biter og rull ut til rundstykker. La disse heve i 30 minutter til.
  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Pensle rundstykkene med egg og dypp dem i ønsket topping. Sett rundtykkene ned i en form eller inntil hverandre på et bakebrett.
  • Stekes midt i ovnen i 20-25 minutter.

Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Disse er nemlig supre å fryse ned!

 

Stort Smil

Desiree

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.