PROTEINRIKE RUNDSTYKKER | med qinoa og valnøtter

9. juli 2019 | Boller & Brød, Oppskrifter | 1 kommentar

Ideen om å bruke qinoa i brødbakst fikk jeg første gangen da H skulle introduseres for brødmat. Som du sikkert vet er det viktig at disse småtassene får i seg nok jern og qinoa er en flott kilde til nettopp dette. I tillegg til:

  • Rikt på fiber, faktisk mer enn mange andre typer korn.
  • Glutenfritt for de som trenger det.
  • En fin, plantebasert kilde til proteiner.
  • Inneholder alle de essensielle aminosyrene (altså proteiner som vi må tilføre via kosten)
  • Inneholder omega- 3
  • Gir liten blodsukker stigning
  • Høyt innhold av antioksidanter

Masse godsaker for små barnemager med andre ord –  og for oss andre? Også gjør det baksten utrolig saftig!

Til ca 10 rundstykker trenger du:

Ingredienser

  • 100 g qinoa
  • 3 dl melk
  • 25 g gjær
  • 3 egg
  • 4 ss honning (sløyfes til barn under 1 år)
  • 300 g speltmel
  • 100 g havremel
  • 150 g valnøtter
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  • Kok qinoa etter anvisning på pakka. Avkjøl til de er lunka
  • Varm opp melken til den er fingervarm og rør ut gjær og honning i melken. Pisk så inn eggene og qinoa,  før du røren inn melet litt og litt. Du vil få en glatt, men litt klissete deig.
  • Hakk valnøttene og kna dem inn i deigen. La deigen heve på et lunt sted i 45-60 minutter.
  • Sett ovnen på 200 grader. Del opp deigen og form til rundstykker. Pynt gjerne med det du har av nøtter og frø.
  • Stekes på nederste rille i ca. 25 minutter.

Disse holder seg saftige i flere dager, men kan så klart fryses ned også!

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

Kommentarer (1)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.