PROTEINRIKE RUNDSTYKKER | med 5 korn

19. februar 2019 | Boller & Brød

De fleste kjenner til proteinrundstykkene laget av havregryn, egg og cottage cheese. Gode ja, med det er jo ikke akkurat det samme som rundstykker 😉

Jeg lager dem gjerne når jeg har dårlig tid, og bloggen har jo flere varianter, men har jeg bare litt ekstra tid på kjøkkenet så går jeg for denne varianten i stede. Som minner litt mer om tradisjonelle rundstykker, bare med et høyere protein innhold.

TIL 8-10 RUNDSTYKKER TRENGER DU:

Ingredienser

  • 3 dl 5 korn blanding*
  • 9 dl grovt med av ditt eget valg
  • 1 pakke tørr gjær
  • 1 ss honning
  • 3 egg
  • 1 lite beger cottage cheese (evt laktosefri kesam ved allergi)
  • 2 dl vann

*fås kjøpt på Coop. Alternativt kan du lage din egen av sesamfrø, solsikkefrø og  linfrø.

Fremgangsmåte

  • Start med Ã¥ komme 5 korn blandingen i en bolle og helle over kokende vann sÃ¥ det dekker helt. La det stÃ¥ i et par timer eller natten over.
  • Hell vannet av og tilsett gjær, honning og 2 dl vann.
  • Blend sammen egg og cottage cheese. Rør dette inn i den vÃ¥te blandingen. Spe sÃ¥ pÃ¥ melet mens du rører. Du skal fÃ¥ en fast, men fuktig deig. Sett til heving i 60 minutter.
  • Sett ovnen pÃ¥ 220 grader. Form deigen til rundstykker og pynt med frø eller havregryn.
  • Stekes midt i ovnen i 20 minutter.

Leker litt med lys og skygger nÃ¥r jeg tar matbilder nÃ¥ om dagene. Hva synes du? Kan matbilder ogsÃ¥ fÃ¥ være litt «moody» eller skal de alltid være lyse?

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

 

Stort Smil

Desiree

 

 

19. februar 2019 | Boller & Brød

Kommentarer (5)

  1. Hvordan mel brukte du?
    Setter pris på svar 🙂
    Eller svarer du ikke i kommentarfeltet ? Flere som ikke har fått svar

  2. Veldig fint med «moody» bilder. Blir litt rustikt, og det passer fint til matbilder

Comments are closed.