Proteinrike havrepletter til frokost og lunsj

15. mars 2016 | Boller & Brød

 

De siste par dagene har jeg begynt å stå opp en time tidligere for å få litt mer ro på hverdagen. Du vet hva de siser – wake up one hour early, live one hour more. Ikke bare får jeg gjort mer på morraen, jeg opplever også at jeg har mer tid utover arbeidsdagen. Så i dag rakk jeg faktisk å sette meg ned med lunsjen min, istede for å hive i meg havregrøten mens jeg jobbet. Dere vet hvor glad jeg er i min daglige havregrøt, men her har den fått solid konkurranse!

 

 

Til 5 pletter trenger du:

2,5 dl havregryn malt til mel

1/2 dl hele havregryn

2 egg

2 eggehviter

1/2 dl yoghurt naturelle, skyr, kesam eller gresk yoghurt

1 ts salt

1 ts bakepulver

 

Slik gjør du:

Rør sammen alle ingrediensene. La røren stå å svelle i 10 minutter.

Fordel røren utover et bakepapir. Form dem til runde pletter, ca 1 cm tykke.

Stekes på 200 grader i 7- 10 minutter. Jeg bruker både over og undervarme + varmluft.

 

 

Mine er servert med avokadomos og stekt egg. Mosen er laget av 1/2 avokado, 1 neve spinat, litt lime, salt og pepper. NAM!

Nå skal jeg nyte resten av teen og frukten min før nye arbeidsoppgaver kaller. Straks turer jeg til Horten for dagens PT kunder.

 

Smil

Desiree

 

 

 

 

Notater:


#oppskrift


#havrebrød


#havrepletter


#frokost


#lunsj


#poteinmat


#suntbrød


#brødmat


#nam

 


15. mars 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (17)

  1. Cecilie: kommer Ann på hvilke sukkeralkoholer. Ville spist den jeg liker 😉 De kan fryses 🙂

  2. Kan man bruke ferdig havremel i stedet for å male selv, i så fall hvor mye? Eller blir det ikke det samme?

  3. Syns disse er supergode. Tenkte eg skulle lage en stor porsjon og fryse ned. Er det bare og gange opp til dobbel eller trippel porsjon, eller er det noe jeg burde ha mer/mindre av?

Comments are closed.