De siste par dagene har jeg begynt å stå opp en time tidligere for å få litt mer ro på hverdagen. Du vet hva de siser – wake up one hour early, live one hour more. Ikke bare får jeg gjort mer på morraen, jeg opplever også at jeg har mer tid utover arbeidsdagen. Så i dag rakk jeg faktisk å sette meg ned med lunsjen min, istede for å hive i meg havregrøten mens jeg jobbet. Dere vet hvor glad jeg er i min daglige havregrøt, men her har den fått solid konkurranse!
Til 5 pletter trenger du:
2,5 dl havregryn malt til mel
1/2 dl hele havregryn
2 egg
2 eggehviter
1/2 dl yoghurt naturelle, skyr, kesam eller gresk yoghurt
1 ts salt
1 ts bakepulver
Slik gjør du:
Rør sammen alle ingrediensene. La røren stå å svelle i 10 minutter.
Fordel røren utover et bakepapir. Form dem til runde pletter, ca 1 cm tykke.
Stekes på 200 grader i 7- 10 minutter. Jeg bruker både over og undervarme + varmluft.
Mine er servert med avokadomos og stekt egg. Mosen er laget av 1/2 avokado, 1 neve spinat, litt lime, salt og pepper. NAM!
Nå skal jeg nyte resten av teen og frukten min før nye arbeidsoppgaver kaller. Straks turer jeg til Horten for dagens PT kunder.
Smil
Desiree
Notater:
#oppskrift
#havrebrød
#havrepletter
#frokost
#lunsj
#poteinmat
#suntbrød
#brødmat
#nam
Nam, det så skikkelig godt ut 🙂 Ha en fin dag!
Har du kcal innhold per styk? 🙂
Mari: Nei 🙂
Hvordan bruker man både over og undervarme + varmluft?
Gøril: som vanlig brød 🙂
Renate: sirkulasjon 🙂
Cecilie: kommer Ann på hvilke sukkeralkoholer. Ville spist den jeg liker 😉 De kan fryses 🙂
Disse må prøves.Vanlig havremel blir vel det samme som malte gryn?
Silje: ja 🙂
Hvor mange får du?
Celina: 4 -5 🙂
Hvor mange kan jeg spise til et måltid?
Monica: Tror du blir VELDIG mett av en 😉
Kan man bruke ferdig havremel i stedet for å male selv, i så fall hvor mye? Eller blir det ikke det samme?
Nina: Det kan du, men jeg vet ikke mengde 🙂
Syns disse er supergode. Tenkte eg skulle lage en stor porsjon og fryse ned. Er det bare og gange opp til dobbel eller trippel porsjon, eller er det noe jeg burde ha mer/mindre av?
Elisabeth: bare å doble 🙂