PROTEINRIKE FROKOST SCONES | med havre og frø

3. februar 2018 | Boller & Brød

Klar for tidenes kjappeste blogginnlegg, med tidenes kjappeste frokstbakst? Her må det nemlig gå unna i dag! Gulv skal hentes til huset, fliser skal hentes, gulv skal klargjøres og i skal begynne å pakke! For om tre små uker skal vi ha flytte! HJELP!

Så uten større introduksjon! Kjapp, sunn, firberrik og proteinrik frokost scones!

Til 8 store etter 16 små trenger du:

Ingredienser

  • 500 gram cottage cheese (brødet har ikke klumper og smaker ikke cottage cheese, men du kan bruke kesam)

     

  • 3 egg

     

  • 1 ts salt

     

  • 1 ts bakepulver

     

  • 200 gram hele havregryn
  • 250 gram havremel
  • 100 gram forskjellige frø (jeg bruke sesamfrø, solsikkefrø og gresskarfrø)
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

  1. Blend sammen egg og cottage cheese til en glatt masse
  2. Rør alt det tørre sammen i en bolle
  3. Miks det våte og det tørre
  4. OBS: det kan være stor forskjell på hvor fuktig cottage cheesen er, så juster gjerne med LITT vann om du ikke får en fast, men klissete deig.
  5. Bred deigen ut i en kledd, ildfast form og del opp i passe biter
  6. Stekes på 215 grader varmluft i 20 minutter. Når det har gått 10 minutter – del brødene opp en gang til før du steker videre.

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

3. februar 2018 | Boller & Brød