Proteinrike 4-kornsbriks; uten heving og elting

5. mai 2016 | Boller & Brød

 




Proteinrundstykkene



mine er helt klart en av deres største favoritter. Disse finner du også i


brødform



og som


pizzabunn



. Enklere og mer næringsrikt får du bare ikke brød! På butikken i går snublet jeg over en ny variant av havregryn, nemlig havregryn med rug og quinoa. Så da fikk denne oppskriften prøvd seg som briks eller langpannebrød også. Det er jo veldig praktisk om man vil fylle opp fryseren eller lage for flere dager i slengen!

 

 

Til 8 store etter 16 små trenger du:

500 gram cottage cheese (brødet har ikke klumper og smaker ikke cottage cheese, men du kan bruke kesam)

3 egg

1 ts salt

1 ts bakepulver

500 gram vanlige havregryn eller denne nye miksen fra AXA (du kan også bruke glutenfrie)

 

Slik gjør du:

Mos cottage cheese, egg, salt og bakepulver til en glatt masse med stavmikser eller blender.

Rør inn gryn.

Trykk deigen ut på et bakepapir. Den hever ikke, så den skal være ca 1,5 cm høy.

Del brødet opp i 8 eller 16 ruter. Jeg strødde litt chiafrø over mine. Gjør gjerne det samme med litt solsikke eller gresskarfrø.

Stekes midt i ovnen på 180 grader – varmluft. i 20 minutter. 

Hvis du følger noen av mine matplaner så tilsvarer 1 proteinrudstykke de små briksene. 

 

Vil du lagre dine favorittoppskrifter direkte på din mobil kan du bruke gratisappen Bloglovin
HER

 

Stort Smil

Desiree

 

 

Notater:


#oppskrift


#proteinbrød


#proteinrundstykker


#proteinpizza


#glutenfri


#supersunn


#familiemat

 


5. mai 2016 | Boller & Brød

Comments are closed.