PROTEINRIK PIZZABUNN | kun 1 ingrediens – uten gluten, egg, melk og nøtter

Reklame 26. oktober 2020 | Middag, Oppskrifter

egen reklame

Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER

 

For noen år siden lagde jeg pizzabunn av kikerter. Det fungerte veldig godt, men det krevder enten kikertmel eller at man bruke tørre kikerter, som var bløtlagt i minst 8 timer.  Så selv om vi har pizza med kikertbunn ganske ofte her hjemme, så publiserer jeg det ikke på bloggen. Her ønsker jeg nemlig å publisere enkele oppskrifter, med ingredienser som du får lett tak i.

Så for noen uker siden bestemte jeg meg for å teste å bytte ut kikertmel med tørre linser, malt til mel i en blender. Og resultatet ble en utrolig god, tynn og sprø pizzabunn!

Nest etter soyabønner er  linser den planten med mest proteiner – faktisk så mye som 25%. I tillegg er linser rike på fiber som gjør magen og tarmene glad og komplekse karbohydrater. Alt sammen bidrar til stabilt blodsukker og lang metthetsfølelse. Så her har du rett og slett en liten superfood pizzabunn!

1 pizzabunn – nok til 2 personer:

Ingredienser

  • 2 dl tørre, røde linser
  • 1 ts salt
  • 2 dl kokende vann

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 220 grader.
  • Ha linsene i en blender eller foodprossesor og blend til mel.
  • Rør sammen salt, vann og linsemel
  • Ha bakepapir på en stekeplate og smør det med litt olje.
  • Ta litt olje/vann på fingrene og bre røra utover til en tynn pizza. Ca. 25 cm i daimeter
  • Stekes midt i ovnen i 20 minutter.
  • Ha på pizzasaus, ost og fyll. Stekes i nye 10 minutter

Jeg toppet min med spekeskinke, rødløk og persille. Og serverer den med litt hvitløksdressing og frisk salat.

Jeg håper virkelig du tar deg til til å teste denne!

Det er nok en av de bedre sunne, pizzabunnene jeg har smakt!

 

APPLE HER GOOGLE HER

 

Reklame 26. oktober 2020 | Middag, Oppskrifter