Proteinrik pinsessekake med sukkerfri vaniljekrem og blåbær

7. februar 2016 | Boller & Brød

I dag er helt klart dagen hvor de fleste av oss koser seg med fastelavensboller med krem.

Jeg delte min versjon på bloggen tidligere denne uka og koser meg med alle snaps og bilder dere deler på instagram med disse.

Vi er på vei til fjellet for å stå på ski, så litt mer praktisk er det å ha med seg disse i sekken.

Bolledeigen er laget på siktet speltmel, er sukkerfri og proteinrik. Vaniljekremen er også sukkerfri, og hele prinsessekaka er laget på ingredienser du finner på butikken. Ingen spesialprodukter!

Deigen er faktisk oppskriften på faselavensbollene mine. Du finner den
HER.

Til vaniljekremen trenger du:

1 pakke elorado sukkerfri vaniljesaus

1,5 dl kremfløte

1,5 dl lettmelk

Slik gjør du:

Visp pulveret inn i væsken og kok opp under konstant omrøring.

Når sausen tykner til krem ta den vekk fra varmen, men rør rundt i et par minutter til.

Sett kaldt mens deigen hever.


Slik baker du ut kaka:

Kjelv deigen ut i et stort rektangel.

Bre vaniljekrem utover den nederste halvdelen.

Strø frosne blåbær over.

Brett den kremfrie deigdelen over og rull deigen til en pølse.

Del opp i 8 stykker.

Sett dem kant i kant i en form og pensle med egg.

Stekes på 200 grader i 12-15 minutter.

Notater:


#prinsessekake


#oppskrift


#sukkerfri


#bakeutensukker


#proteinbakst


#familiemat


#bakeglad


#sunbakst


7. februar 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (5)

  1. Jeg har glædet mig til at få fingrene i opskriften efter at have set dit snap igår. Det ser virkelig godt ud !! 😀

  2. Hva er det som gjør denne kaken mer proteinrik? Speltmel er vel, strengt tatt, ikke sunnere en annet hvetemel.

Comments are closed.