Proteinrik og fettfattig krem til sommerens bær

30. april 2016 | Godis og kaker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Dessert er ikke lengre en del av den norske hverdagen, og det er i grunnen ganske synd.


Forskning viser nemlig at det å unne seg en liten dessert hver dag faktisk kan være med på å dempe søtsug og forhindre skapvandring på kveldene.

Mange opplever også at hvis de er flinke til å unne seg litt hver dag, så er det lettere å unngå de store utskeielsene i helgene.


Så hvorfor ikke bruke dette lille ekstra måltidet til å fylle på med sunne saker som kroppen faktisk trenger?

Det synes i allefall jeg er en fin tilnærming til søte ting og kos.

 

Denne kremen er en stor favoritt i tiden som kommer nå. Den passer til alt av frisk frukt og bær, og smaker faktisk akkurat passe «ulovlig».

 

Du trenger (til 2 personer):

1 beger Skyr med jordbær og limesmak

6 ss mascarpone

1 kurv jordbær

Litt flytende honning og hakkede mandler

 


Slik gjør du:


1. 

Kutt opp jordbærene


2. 

Visp sammen skyr og mascarpone


3.

 Topp bærene med krem, litt honning og nøtter

 


30. april 2016 | Godis og kaker

Kommentarer (4)

  1. Fikk en slags fritert kjeksrull med mascarpone og pistasj i Italia. BESTE jeg har smakt noen sinne. Har sett etter noe å teste ut med mascarpone, så dette er perfekt! 😀

  2. Mona: Fremmer ikke det i det hele tatt 🙂 Her på bloggen finner du alt fra Lchf til «grethe rode» 🙂 Veldig oppdatert på ny forskning som sier at selv mettet fett ikke er synderen, men er samtidig opptatt av å gi folk inspirasjon til det de kanskje spiser litt for lita av. Mettet fett er nok ikke noe vi mangler i kostholdet vårt 😉

  3. Til dere som lurer på Mascarpone osten. Rema1000 har den til nesten halve prisen av hva du må betale på Meny.

Comments are closed.