Dessert er ikke lengre en del av den norske hverdagen, og det er i grunnen ganske synd.
Forskning viser nemlig at det å unne seg en liten dessert hver dag faktisk kan være med på å dempe søtsug og forhindre skapvandring på kveldene.
Mange opplever også at hvis de er flinke til å unne seg litt hver dag, så er det lettere å unngå de store utskeielsene i helgene.
Så hvorfor ikke bruke dette lille ekstra måltidet til å fylle på med sunne saker som kroppen faktisk trenger?
Det synes i allefall jeg er en fin tilnærming til søte ting og kos.
Denne kremen er en stor favoritt i tiden som kommer nå. Den passer til alt av frisk frukt og bær, og smaker faktisk akkurat passe «ulovlig».
Du trenger (til 2 personer):
1 beger Skyr med jordbær og limesmak
6 ss mascarpone
1 kurv jordbær
Litt flytende honning og hakkede mandler
Slik gjør du:
1.
Kutt opp jordbærene
2.
Visp sammen skyr og mascarpone
3.
Topp bærene med krem, litt honning og nøtter
Anita funk: En ost 🙂 Meny har
Fikk en slags fritert kjeksrull med mascarpone og pistasj i Italia. BESTE jeg har smakt noen sinne. Har sett etter noe å teste ut med mascarpone, så dette er perfekt! 😀
Mona: Fremmer ikke det i det hele tatt 🙂 Her på bloggen finner du alt fra Lchf til «grethe rode» 🙂 Veldig oppdatert på ny forskning som sier at selv mettet fett ikke er synderen, men er samtidig opptatt av å gi folk inspirasjon til det de kanskje spiser litt for lita av. Mettet fett er nok ikke noe vi mangler i kostholdet vårt 😉
Til dere som lurer på Mascarpone osten. Rema1000 har den til nesten halve prisen av hva du må betale på Meny.