Proteinbrød uten elting eller heving

14. februar 2016 | Boller & Brød

God morgen og gratulere med dagen til alle mammaer der ute. Håper dere alle blir satt litt ekstra stas på i dag.  Jeg ble vekt med både gave og kos, men frokosten valgte jeg å stå for selv. Det er faktisk noe av det hyggeligste jeg vet. Å kunne stelle istand et hyggelig måltid til de jeg er glad i <3 I dag sto det både smoothie, croissanter, frukt, bær, egg, kaffe, te og så klart nybakt brød på bordet.

Brødet er rett og slett de superpopulære proteinrundstykkene mine – bakt i brødform. Du skal så klart få oppskriften.

 

Til en standar brødform trenger du:

500 gram cottage cheese (brødet har ikke klumper og smaker ikke cottage cheese, men du kan bruke kesam)

3 egg

1 ts salt

1 ts bakepulver

500 gram lettkokte havregryn (du kan bruke glutenfrie)

 

Slik gjør du:

Mos cottage cheese, egg, salt og bakepulver til en glatt masse med stavmikser eller blender.

Rør inn gryn.

Trykk deigen ned i en brødform kledd med bakepapir.

Stekes nederst i ovnen på 180 grader i 45 minutter, la brødet stå på ettervarme med døren på gløtt i 10 minutter etter endt steketid.

 

Nyt dagen folkens!

Smil

Desiree

 

 

Notater:


#oppskrift


#brød


#proteinbrød


#utenheving


#eltefritt


#glutenfritt


#diamat


#supersunn


#frokostbrød


#frokost


#familiemat


14. februar 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (21)

  1. Er ikke det samme oppskrift som på disse rundstykkene du la ut for en stund siden?Det så utrolig godt ut, så skal jaggu meg prøve ut brødet også 😉 Gratulerer med morsdagen og ha en fin valentinsdag 😉

  2. Så greit at man kan bruke kesam, siden man ikke får cottage cheese i laktosefri versjon 🙂 Så dette brødet skal jeg prøve, helt klart 🙂

  3. Du har SÅ mange herlige oppskrifter og inspirerer masse til å lage sunn og god mat. Tuuuusen takk!Lurte bare litt på om du vet hvor lenge et sånt brød holder seg? og er det vanskelig å skjære i? (syns rundstykkene lett blir litt ¨ryen¨ og smulete)

  4. Frida: Dette er mindre smuldrete 🙂 Holder som vanlig brød, men jeg har det i kjøleskapet 🙂

  5. Yvonne: Da har du nok en annerledes form enn meg 🙂 Legg aleminiumsfolie over så det ikke blir brent på toppen og stek litt lengre 🙂

  6. Kjempegodt! Bakte det med 4 dl kefir og 1 dl vann isteden, var det jeg hadde 😛 Tilsatte også ca 1 ss honning for litt søtning 🙂 Spent på hvor lenge og bra det holder seg 😀

  7. Nå har jeg laget dette brødet to ganger, det blir så kompakt og hardt og det hever ingenting. Hva gjør jeg galt?

  8. Lene: Brød uten mel og gjær hever ikke 🙂 men om det blir hardt så stek det mindre :=

  9. Hei!Super godt brød! Endelig litt avveksling fra knekkebrød! Har du regnet ut næringsinnhold? Litt spent på mengden proteiner, karbohydrater, kalorier etc 🙂

Comments are closed.