Prosjekt mage; Slik spiste de.

17. mars 2015 | Ernæring

Min mening vil alltid være at de beste resultatene er de du skaper over tid! Men det er klart at i min jobb møter jeg ofte folk som ønsker eller forventer at kroppen kan forandres over natten.

I 2015 hadde jeg derfor et lite eksperiment her på bloggen kalt prosjekt mage. 10 damer ble delt opp i 2 grupper. Den ene fikk kostplan, den andre fikk kostplan og treningsprogram.

Hvordan spiste de og hvordan trente de for å få så gode resultater på kun 14 dager?

Jeg har børstet støv av denne kostplanen, og oppgradert programmet med nye oppskrifter til alle måltider (28 oppskrifter totalt) og nytt treningsprogram.

Programmet vil bli tilgjengelig over sommeren! Vil du sikre deg plass kan du sende en uforpliktende mail til program@desireeandersen.no merket – GLADMAGE.

UNDER FINNER DU DEN ORGINALE KOSTPLANEN SOM GRUPPENE FULGTE I 2015.
Gruppe 1:


Mistet i snitt 7,6 cm rundt midjen. De fulgte kostplan og kostråd fra meg, men gjorde ingen endringer i forhold til fysisk aktivitet.


Slik så deres kostplan ut.

Frokost:

Alternativ 1

100 gram kylling, kalkun, biff, roastbeef, skinke, tunfisk eller skalldyr.

200 gram grønnsaker og/eller bær

5 nøtter

Alternativ 2

Omelett eller eggerøre av 1 egg + 2 hviter

Ønsket grønt

5 nøtter

Lunsj:

Alternativ 1

Salat med 150 gram kylling, kalkun, biff, roastbeef, skinke, tunfisk eller skalldyr.

Ubegrenset grønt, 1/2 avokado, 1 ss mager dressing.

Alternativ 2

Eggewrap 1 egg + 2 hviter.

Fylles med 50 g skinke, reker eller kylling.

Ubegrenset grønt, 5 nøtter.

        

Middag:


Proteiner:

 • 150 gram kylling, kalkun, biff, svinekotelett, annet magert svinekjøtt.
 • 150 g karbonadedeig, kyllingkjøttdeig, svinekjøttdeig eller lignende med max 10% fett.
 • 2 egg.
 • 200 g hvit fisk eller skalldyr.
 • 150 g rød fisk.
 • 150 g skyr, mager kesam, cottage cheese, gresk yoghurt, yoghurt naturelle, 0% youghurt.
 • 250 g bønner eller linser


Karbohydrater 

 • 250 g grønnsaker som vokser over bakken.
 • Maks en frukt om dagen. 
 • Ubegrenset salat, agurk, løk og paprika.
 • Ubegrenset med bær.


Fett:

 • 2 ss planteoljer
 • 1/2 avokado
 • 5 valgfrie nøtter
 • 3 ss pinjekjerner, gresskarkjerner, sesamfrø, linfrø, chiafrø, ol.Ut over dette spiste de 2 mellommåltider per dag.

Alternativer:

 • 1 egg – litt grønt
 • 1/2 avokado – 4 skiver pålegg
 • 1 skyr + 5 nøtter
 • 100 gram pålegg + grønt
 • 1 egg + 1 frukt

Jeg liker å ha fokus på det som er lov, men har var det altså en del ting som ikke var lov.

 • Kaffe
 • Sukker
 • Kunstig søtning
 • Kullsyreholdig drikkeGruppe 2 fikk både kostplan og treningsprogram. De mistet i snitt 8,2 cm rundt midjen.

Siden litt av poenget med dette eksprimentet var å vise at kosthold er den viktigste faktoren ved vekttap fulgt disse to gruppene samme kostplan.


Så hvorfor trene?

– På sikt vil trening 2-4 ganger per uke bidra med at du beholder de gode resulatene.

– Forskning beviser at de som trener finner det lettere å spise sunt.

– Du blir sterkere i nesten alle bevegelser.

– Du er bedre rustet mot hjerte – karsykdommer og flere krefteformer.

– Bedre holdning.

– Mindre ryggondter.

– Mer overskudd.


Jeg har børstet støv av denne kostplanen, og oppgradert programmet med nye oppskrifter til alle måltider (28 oppskrifter totalt) og nytt treningsprogram.

Programmet vil bli tilgjengelig over sommeren! Vil du sikre deg plass kan du sende en uforpliktende mail til program@desireeandersen.no merket – GLADMAGE.

17. mars 2015 | Ernæring

Kommentarer (88)

 1. åååå så fantastisk! 🙂

 2. maded: Nei 🙂 Jeg sa det var krevende om man ønsket kjappe resultater 😉 Det er ikke feil å spise brød, men da kan det gå litt saktere 🙂

 3. Hei, bare av ren nysgjerrighet; hvorfor ikke kaffe? Takk for veldig mange bra tips 🙂

 4. Elise: Her skulle ALLE tips råd og mulige kjerringråd følges 😉 En del forskning viser at kaffe gjør at kroppen utskiller stresshormoner, og stresshormoner fremmer lagring av fett rundt magen.

 5. Lise: det gjør det 😉 «Med det i bakhode, la oss se hvordan disse menneskene fikk så bra resultater på bare to uker»

 6. Helt sikkert et godt poeng som jeg ikke har tenkt så mye over! Og stress lagrer fett ja; har en to-åring hjemme som ikke sover.. Ergo mor blir stressa 🙁

 7. Dette fikk jeg veldig lyst til å prøve! 🙂 Skulle så gjerne gått ned en del nå :/ Men man burde trene 3 – 4 ganger pr uke for å få disse resultatene ,eller trena de flere ganger iløpet av de to ukene? Takk for inspirasjon 🙂

 8. Elise: Og drikker sikkert litt kaffe 😉 Jeg tenker at litt kaffe er greit, men her skulle vi gjøre det så opptimalt som mulig 🙂

 9. Linni: Som du ser så hadde begge gruppene samme resultat. Både de som trente og de som ikke gjorde det, men jeg synes så klart at man burde trene 🙂

 10. Hvordan nøtter er ok? Er det noe grønt/bær jeg bør unngå? Hvordan er det med frukt? Går en tekopp greit for eksempel? Mange spørsmål 🙂 hvordan er denne hvis man er gravid?

 11. vivian: Jeg svarer kjapt:VarierNeiStår maks en om dagenJaHvis man er overvektig kan man godt gå ned i vekt mens man er gravid, men jeg ville anbefalt litt mer frukt og moe korn 🙂

 12. Linn: Hei og hå 🙂 Det stemmer at denne kostplanen ligger på 1200-1300 kcal, og det er ikke mye 🙂 Hvis du er fornøyd med de resulatene du nå får, er mett, fornøyd, har energi og trives ser jeg ingen grunn til å forandre noe MEN jeg synes kanskje det er litt lite kalorier. MEN nå vet ikke jeg hvor mye du veier, mye eller hvor tungt du trener 🙂

 13. Hei!Skal man velge ett av alternativene unner proteiner til en middag? Eller kan man velge flere av alternativene til en middag? 🙂

 14. Knallbra blogg! Men, jeg har nøtteallergi.. Er det noe jeg kan erstatte disse «fem» nøttene med? 🙂

 15. Hei!Er ost utelukket fra denne kostplanen? Spiser ikke kjøtt, men melkeprodukter og egg. Lurer da på hvordan de ligger an med osten 🙂 Kan man bytte ut kjøttpålegg med noe ost eks?

 16. Gunn: ost er veldig kalori og fettrikt. Prøv å hold deg til fisk, skalldyr, egg og magre meieriprodukter 🙂

 17. Kan man risikere å gå veldig mye opp i vekt igjen hvis man endrer på kostholdet etter to uker? Såklart fortsette å spise sunt, men spise ost og brød osv som før..

 18. Kathrine: her er det lite karbo, og da mister man gjerne en del vann i kroppen. Begynner man å spise mye karbo vil man nok merke dette. Utover det så er det ingen grunn til at man skal legge på seg med mindre man spiser mer enn man forbrenner 🙂

 19. Anne: Dette er det de spiste 🙂 hvis du vil se andre kostplaner finner du det under kategorien FIT på 30 dager 🙂

 20. Jeg sliter med å gå ned på midjemålet mitt. Jeg var med på begge fitpå30 dagerskursa din. Jeg er ei lita jente/dame, 168 cm høy og 50 kg. Jeg trener gjennomsnittlig 9 gpr uke, styrke, saltimer og løping. Jeg har en muskelmasse på 43 kg, og fettprosent på mellom 10 og 12. Magefettet mitt ligger på 1……, det er det jeg synes er så rart at jeg ikke får ned midjemålet når fettprosenten er så lav. Tror du denne 14 dgers dietten kan hjelpe meg? Jeg spiser også sundt til daglig, har kostholdsplan din i hodet når jeg lager mat. Til middag går det mye i kylling, fisk, karbonadedeig og grønnsaker, salat. Frokost går det i knekkebrød med kalkun/kyllingpålegg og grønt, egg, cottage cheese og havregrøt og bananpannekaker. Lunsj erstort sety også knekkebrød. Kveldsmaten ercottage cheese med granola, eller gresk yoghurt med granola.

 21. sonja: Hei.Først så må jeg si at du har VELDIG lav fett fettprosent. Faktisk så lav at det etter boka ikke er helt sunt, men jeg kjenner ikke deg og det kan være at du er utstyrt med gode gener.Og det kan være disse genene som gjør at du ikke har smalere midje. Du har ikke dett på magen din, så da vil ikke dette hjelpe 🙂

 22. Flott inspirasjon! Ett spm om tallerken-modellen din. I effekt, fra hva jeg ser, er faktisk 3/4 av den grønnsaker, ikke bare 1/4? Hvor kommer fettet inn i bildet? (siden det er listet opp under middag…)

 23. mette: Det står fett på tallerkenmodellen også 🙂 Det er anbefalt at 1/4 av tallerkenen er grønnsaker, i tillegg til dette kan du spise ubegrenset med salat, agurk, tomat, paprika og løk.

 24. silje: ikke hvis du vil følge planen 🙂 men du gjør jo som du vil 🙂 Dette er det de gjorde, forandrer du det kan resultatet forandre seg 🙂 gresk yoghurt er jo ikke usunt! 🙂

 25. Takk for tilbakemelding, desiree. Det var egentlig det svaret jeg kanskje forventa meg…. Så da ser jeg ikke noen grunn til å starte opp denne 14 dagers dietten, når det mes sannsynligvis ikke har noen virkning på midjemålet mitt. Midjemålet mitt ligger på 74, og har egentlig ville hatt det ned en 5-6 cm. Jeg føler at magen min er ganske oppblåst hele tiden, så det er kanskje noe mat jeg ikke helt tåler, at det er det som gjør at målet ikke kommer lengre ned…..

 26. Sonja: veldig mange opplever oppblåst mage av laktose og eller gluten. Kanskje prøve å utelukke dette en periode 🙂

 27. Hei. Du skriver at man skal unngå kunstig søtningsmiddel. Men skriver at man kan spise skyr som mellommåltid. Men den inneholder jo søtningsmiddel.. Hva gjør jeg med dette? Jeg pleier å ha litt fun light i mager kesam. Denne også inneholder søtningsmiddel. Bør jeg slutte med det?

 28. Yvonne: Det er veldig lite i en skyr. Hvis folk i tillegg drikker sukkerfri brus, sukkeret i teen, tyggis, sukkerfri pastiller, light produkter osv, osv, blir det alt for mye. Derfor er det formulert sånn 🙂

 29. Hei.Kanskje et dumt spørsmål, men til middagen. Da skal man velge 1 ting av protein, karbohydrater og fett eller? 🙂

 30. Hei.Har du noen andre konkrete alternativer til frukost?Går det ann å spise havegrøt eller cottage chees med bær for eks?

 31. Marianne: slik spiste disse. Hvis du ikke vil spise dette vil jeg anbefale deg å ta en titt på FIT på 30 dager som starter den 6.april 🙂

 32. På frokost skriver du «ønsket grønt», hva mener du med grønt, og på middag «grønnsaker», er grønt og grønnsaker det samme?

 33. Nadia: så lenge du varierer er det det viktigste 🙂 da blir det noen dager litt mindre og noen dager litt mer 🙂

 34. Hvordan lager man en eggewrap? Kunne du muligens lagt ut en oppskrift på dette? 🙂 )

 35. Kristin: ligger ute under kategorien matpakka. Eller så kan du bare søke i søkefeltet i sidebaren 🙂

 36. Hei!Kan man kryddre maten med det man vil? Tenker ikke da på ferdig tacokrydder med mye salt og sukker, men er det noen spesielle begrensninger til andre krydder?Ser det står 1/2 avokado, hvordan får du den andre halvdelen å holde seg «frisk» til et nytt måltid/neste dag? 🙂

 37. Malene: den andre halvdelen holder seg hvis du ikke fjerner steinen fra denne 🙂 Krydder er helt valgfritt, men det står gjerne oppført i oppskriftene 🙂

 38. Hei, som mellommåltid står det 1 skyr og 5 nøtter. Er det et mellommåltid eller to?Også lurte jeg på en annen ting, om jeg bruker kokkosolje til å steke kyllingen i, betyr det da at jeg ikke trenger mer fett til middag ? 🙂 eller kan jeg forrsatt ha ovocado ved siden av ?

 39. Mira: skyr og nøtter er et måltid tilsammen 🙂 Steker du i 2 ss fett så har du «brukt opp» fettmengden din i det måltidet, men du kan ta fra et annet 🙂

 40. hei, jeg lurte også på det samme, så da kan jeg for eks, spise 5 mandler og 1 skyr til mellommåltid 1. og 1 egg + 1 frukt i andre mellommåltid? har jeg forstått det riktig da ? 😀

 41. når du snakker om skinke – er det da kokt skinke, røkt skinke, spekeskinke, eller fungerer alle sammen?

 42. Hei, har nettopp startet å følge bloggen din og synes det er mye spennende lesestoff 🙂 ) Jeg har nå prøvd denne dieten snart en uke og jeg har veldig lite energi og jeg føler meg trøtt og irritabel. Nå har jeg ikke så behov for å gå ned i vekt (men gjerne litt mindre mage), men etter en lang påskeferie med lite aktivitet og myyyyeee søtsaker bestemte jeg meg for å prøve. Jeg trener styrketrening ca. 5-7 timer i uka, men finner det svært vanskelig å trene uten å bli fort utmattet. Kanskje dette er fordi jeg har tatt en litt for lang ferie fra trening og spist mye tull, men mitt spørsmål er: Greier jeg å restutiere skikkelig og bygge muskler på en slik diet? Beklager for langt innlegg, men jeg er veldig opptatt av at kroppen min skal ha det bra 🙂

 43. Malene: denne er laget til en inaktiv kvinne med et par kilo ekstra 😉 følg den gjerne, men legg inn litt ekstra frukt og karbo til frokost og litt til middagen 🙂

 44. Hei, jeg har lest bloggen din en stund og jeg synes du er kjempe flink, jeg blir kjempe motivert.. Jeg tenke jeg skulle prøve meg på dette, har noen ekstra cm rundt magen som må vekk. Men hva er grønnsaker over bakken som konkret? Takk på forhånd.

 45. Firizat: Lettere å si hva som vokser under: poteter og rotgrønnsaker. Alt annet er ok 🙂

 46. Hei! Bikinisesongen nærmer seg med stormskritt, så jeg bare må få vekk de ekstra grammene rundt livet. Tenkte å bite tennene sammen og gjennomføre dette, men jeg er litt forvirret av to innlegg på samme tema der du skriver «dette var det de spiste» – også er det ulike menyer på disse sidene. I og med du presiserer at det eksempelvis kun er to frokostalternativer, mens det på en annen side med samme tema står to andre alternativ… Hva skal jeg spise? Ta denne siden kontra denne: http://desireeandersen.blogg.no/1386162737_prosjekt_mage_sluttre.html

 47. Åja, men da bør det jo være hipp som happ da, så lenge begge går under samme dietten 😀 Gru-gleder meg! 😉 😀

 48. Marita: Poenget med denne planen var å følge alle rådene som vanligvis blir gitt, så ja, ikke noe kaffe eller kullsyre 🙂

 49. Hei, jeg bare lurte på om mais er lov som en del av salaten? veldig kjekt å følge deg her inne 🙂 mye god inspirasjon

 50. Guro: Dette er et prosjekt hvor man fulgte ALLE råd, uansett hvor «rare» de var for å få absolutt best resultata 🙂 Bare drikk farris du 😉

 51. Hei! Hadde vært kjekt med plantebaserte alternativer også! Det er jo i vinden som aldri før! Er veldig inspirerende å følge deg på bloggen! Julie

Comments are closed.