Premenstruell kjærring!

29. juli 2014 | Uncategorized


/skrevet i samarbeid med Vitamed/

 

Jeg trodde faktisk i flere år at jeg var spart for dette kvinnelige fenomenet!

Jeg var over atten år første gang jeg fikk menstrasjon, og etter den dagen dukket fenomenet bare opp i ny og ne. Ingen smerter, ingen humørsvingninger, ingen uforklarlige kilo, ingenting!  Nå er jo ikke en uteblivende menstrasjon noe å rope hurra over sånn egentlig, men legen min forsikret meg om at jeg var frisk som en fisk, et nydelig barn har jeg fått, flere kan jeg få og årene gikk. Til jeg fylte tretti!

Da var det som om noen bestemte seg for at nå skal hun få! Jeg mistenker at jeg ikke har det verre enn kvinner flest, men jeg har valgt å sutre over akkurat dette fenomenet. Jeg rett og slett hater at jeg to til tre dager i måneden ikke er meg selv! Sliten og lite treningslyst, noe som gjør meg ekstremt frustrert, nedstemt og irritabel. Og det er bare det psykiske. Så kommer en kropp som oppfører seg som om den veier bly, vondt i ryggen og oppblåst og vond mage i tillegg. Sorry Daniel, you got your «man flue» jeg har PMS – selv om jeg så klart ikke vil innrømme det der og da!

 

Og jeg vet at jeg ikke er den eneste! Vanlige PMS plager:

– Vektoppgang (som så klart ikke er vektoppgang – det er vann, men det har en tendens til å plage oss uansett)

– Smerter i korsryggen

– Smerter i mage 

– Tung i kroppen

– Nedstemthet

– Lite energi

– Kort lunte (kanskje ikke så rart når man ser lista over?)

 


Men selv om jeg er en premenstruell kjærring til tider vet jeg råd, og de har faktisk hjulpet meg ganske mye!

1. 
Du vet at det kommer.

Det burde jo egentlig ikke være noen overraskelse at det kommer, selv om PMS kan variere mye fra måned til måned. Jeg tror at PMS i stor grad påvirkes av livet rundt en også. Så jeg 
prøver 

å ikke ha for mange baller i luften og forvente alt for mye av meg selv når den tiden av måneden kommer. Jeg prøver, og dette har faktisk stor innvirkning på humøret, eller lunta. Jeg har rett og slett mer overskudd til å skjerpe meg!


2. Kosttilskudd.

Før jeg selv ble en premenstruell kjærring lærte jeg at tilskudd av riktige fettsyrer kan dempe både de fysiske og de psykiske PMS plagene. Så i flere år har jeg anbefalt Nattlys Forte til mine kunder! Nattlys Forte inneholder Omega 6 eller GLA. Et underskudd av GLA forsterker PMS plager og syptomer på overgangsalderen. Kroppen lager selv de fleste fettsyrer vi trenger, men noen fettsyrer må vi tilføre gjennom kosten. Omega-6 eller GLA er en av disse. Og de fleste av oss får i oss for lite.

Jeg anser meg selv for å spise ganske så sunt, men daglig tilskudd av Nattlys Forte har altså tøylet min premenstruelle Kjærring ganske mye. Jeg merker forskjell hvis jeg glemmer å ta dem for å si det sånn! Hvis du har lyst til å teste Nattlysolje får du nå første boks du kjøper hos Vitamed til halv pris
HER

Nattlys olje er også et godt tilskudd om man er plaget med tørr hud, kløe og eksem. 

 


3. Beveg deg.

Det er jo min løsning på det meste her i livet! Ikke bare vil det løsne spenninger i kroppen, men jeg lover at det gir humøret et løft! Det skal ikke så mye til. 


29. juli 2014 | Uncategorized