Pre workout smoothie

22. august 2016 | Smoothies & Juice

Jeg trener svært sjeldent på kvelden. Enten trener jeg i ni, ti tiden på dagen, eller rett etter jobb. Og som mange andre liker jeg ikke å være mett eller sulten når jeg trener. De fleste dager blir løsningen en smoothie. Og det er jo ikke så dumt når man tenker på alle de flotte sakene man kan putte i en smoothie. saker som ikke bare gir kroppen din det den trenger under trening, men som også kan hjelpe kroppen din innhente seg fortest mulig etter trening! 

Så i dag gir jeg dere min favoritt smoothie, før trening, uten pulvere eller andre rare ting!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Smoothien er laget av banan, sitronsaft, kokosmelk, frosne krisebær og egg. Og før jeg gir deg oppskriften har jeg lyst til å fortelle deg hvorfor akkurat disse tingene er godt å få i seg i forbindelse med trening!

 


Hvorfor er den så sunn?


 C- vitaminene fra sitronen

er alltid et stort pluss, spesielt på denne tiden av året! Og hvis du trener mye trenger du faktisk litt mer vitamin C enn de vanlige anbefalingene!


Vitamin C finner du også i kirsebærene.

Men det er ikke derfor de er med i denne smoothien. Kirsebær inneholder store mengder antioksidanter og er hva vi kaller anti innflamatorisk. Blant annet hjelper dem kroppen din å restituere seg fortere etter trening. 


Både banan og kokos inneholder store mengder kalium.

Kalium bedrer væskebalansen i kroppen. Det hjelper også kroppen å holde et normalt blodtrykk, det hjelper musklene dine til å trekke seg sammen og det er essensielt for fornyelsen av nye celler. Med andre ord er dette en perfekt drikke for deg som trener mye eller bare trenger en liten oppkvikker i en hektisk hverdag.


Banan 

tilfører også kroppen rask energi, som kan være godt å ha om det er lenge siden sist måltid. I tillegg gir den deg kanskje det viktigste av alt under og etter trening – karbohydrater. Som er viktig for at musklene skal resituere seg ordentlig.


Egg 

er så klart med fordi kroppen trenger proteiner i forbinnelse med trening. Før og under trening kan egget godt droppes, men er det langt mellom måltidene gjør det ingenting å ta det med.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Til en person:

1/2 banan

2 dl frosne krisebær

Saften av en sitron

1 egg

1 dl kokosmelk

Kaldt vann til ønsket konsisten

 


Om helsefordelene ikke er så viktig for deg kan jeg nevne at den smaker utrolig godt! Og egner seg like godt til frokost som et større mellommåltid!

 

Stort Smil

Desiree

 

 

Notater:


#oppskrift


#smoothie


#preworkout

 


22. august 2016 | Smoothies & Juice

Kommentarer (20)

  1. Marita: Så klart :9 jeg ønsket bare vise at man kan få i seg mye bra uten pulver også 🙂

  2. Hei! Den hørtes utrolig god ut! 🙂 jeg tåler ikke sitron, andre forslag til gode vitamin C-kilder som passer i smoothien?

  3. Den så supergod ut 🙂 Hvilken type kokosmelk bruker du? Om du bruker den «vanlige» på boks, så ser jeg at mange setter den i kjøleskap for at den skal skille seg, gjør du det og bruker kun det tykke eller tar du hele greia? Eller evt kan man bruke feks Go Green sin kokosdrikk, eller blir ikke det det samme? Ikke så rutinert når det kommer til kokosmelk så derfor lurer jeg litt 🙂

  4. Må prøves. Kan man bruke Go Green kokosdrikk i stedet, eller blir det ikke det samme. Kan andre bær brukes, og hvilke anbefaler du. Og om man tenker litt kalorier også er det da greit å kun bruke eggehvitten? Tusen takk for super blogg 🙂

Comments are closed.