Powergrøt

12. august 2015 | Frokost


/inneholder sponset produkt/

 

Mange, mange, mange spørr meg om hva som er best å spise før og etter trening.

Svaret på dette er mange, og det er nok derfor mange blir litt småforvirret. Svaret avhenger av hva du skal trene, intensiteten, hvor lenge du skal trene, hvor ofte og hvor lenge det er til neste økt.

Men en ting er det liten tvil om:

  • Ca. 2 timer før trening er det lurt å få i seg et måltid med gode karbohydrater som metter lenge og proteiner.
  • Rett etter trening er det først og fremst karbohydrater kroppen trenger, og innen 2 timer burde du innta et større måltid med et godt proteininnhold.

Ikke proteiner rett etter trening?!?

Det er ingenting i veien med det, men det aller viktigste er faktisk litt karbohydrater. 

Eksempler på gode ting å spise rett etter trening 

  • 1 glass melk
  • Yoghurt
  • 2 dl av en proteinshake som også har karbo i seg
  • 1 frukt
  • Riskaker

Jeg liker å spise middag etter at jeg har trent, så som hovedmåltid 2 timer før trening velger jeg ofte den gode gamle havregrøten, med det lille ekstra for å gå det hele litt power 😉Havregrøt er jo stort sett karbohydrater, og noe proteiner, men jeg tilsetter da min proteinpulver eller eggehviter for å øke proteininnholdet og gjøre det hele til et mer komplett måltid!

 

Til en porsjon bruker jeg:

2 dl lettkokte havregryn

3 dl vann

30 gram vaniljeprotein
HER

eller 2 eggehviter

 

Grøten kokes som vanlig. Eggehviter eller proteinpulver røres inn tilslutt.

Bruker jeg eggehviter trenger grøten litt smak og søtning også. Da går det stort sett i kanel og sukringold. NAM!

Her toppet med bringebær, blåbær, bipollen og mynte <3

Akkurat nå kan du være med å bestemme denne uka
#lillelørdag

på Snapchat. Navnet er Fitfocuse.

Oppskriften som vinner blir postet her senere i dag. 

 

Stort Smil

Desiree


12. august 2015 | Frokost

Kommentarer (8)

  1. Hei :-)Jeg trenger din hjelp! Om to uker skal jeg ta en fysisk test for å bli en monteryttter. Kravet er å sykle 1 mil på 21 minutter, planken i 2 min og 90* i 2 min. Jeg nærmer meg målet, og jeg tror jeg kan få det til. Jeg har hatt store problemer med anklene og leggene de siste 3 åra. Som en aktiv juniorfotballspiller ble det for mye for mine føtter, og det ble 4 operasjoner tilsammen. ( 3 i høyre, 1 i venstre) Jeg opererte akillessenene og bruskbiter i ankelleddene. har gått 3 år og 2 måneder på krykker :-/ Nå begynner jeg å bli bra, og kjenner ingen smerte. Helt til idag. Jeg har vondt i hele leggen, fram og bakside på begge føttene. Jeg har trent mye i det siste(mer enn anbefalt ..) Hva skal jeg gjøre? Jeg går til fysioterapi 1-2 ganger i uka, men er nervøs for å ikke få lov til å ta testen, hvis jeg sier ifra til han. Har du noen øvelser jeg kan gjøre hjemme, som gjør kondisjonen min bedre? Det er syklinga som er problemet på testen, så jeg må øve for å få opp kondisjonen.Dette ble sykt rotete, men håper du kan hjelpe. Er så kjipt om jeg ikke skal få det til- da jeg er så nære.

  2. Dette skal jeg ta til meg. Jeg er alt for dårlig på å spise .. Kan gå en hel dag på to-tre brødskiver ..

  3. Hei. Dette så veldig godt ut! Men har du noen alternativ til oss som ikke har proteinpulver i huset og ikke tåler egg?Jeg lurer også på om du kan hjelpe med forslag til noe rask mat man kan lage seg på jobb når man ikke rekker hjem og skal på trening rett etter. Vi har både vannkoker og mikrobølgeoven…. Tenker ikke på salat.. Det spiser jeg som regel til lunsj.

Comments are closed.