PØLSELAPSKAUS | med polkabeter, sellerirot og kålrot

20. august 2018 | Middag

Hei mandagen over alle mandager!

Skolestart og tilbake til hverdagen for alvor denne gangen! Men vet du hva? Jeg digger det! Jeg elsker hverdag, rutiner og ikke minst planlegning! Med en liten en i hus har ikke dette vært så lett de siste par månedene 😉 men endelig begynner også dette å bli lettere.

Så siden det er den store tilbake til hverdagen dagen i dag (klarte du å lese den setningen?) så tenkte jeg å dele en skikkelig hverdagsfavoritt hos oss. Pølselapskaus med sesongenes grønnsaker.

OPPSKRIFTEN ER OPPDRINNELIG FRA FITFOCUSE MATKASSE SOM DU KAN LESE MER OM HER

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

Ingredienser

  • 3 polkabeter eller andre beter
  • 1 liten kålrot
  • 3 gulrøtter
  • 1 liten sellerirot
  • 1 bakepotet
  • 1 purreløk
  • 1 gul løk
  • 400 grav pølser med minst 80% kjøtt
  • 10 dl oksebuljong
  • 1 pakke bladpersille
  • olje
  • salt
  • pepper

Fremgangsmåte

1.Skrell og kutt polkabetene, kålroten, gulrøttene, selleriroten og bakepoteten i grove biter. Rens purreløken og kutt den i skiver, og grovhakk løken.

2. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek pølsene i 3-4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.

3. Varm opp en stor kjele med litt olje til middels høy varme, og stek løken til den er gyllen. Tilsett resten av grønnsakene fra punkt 1, buljongen og 1 liter vann. Kok opp, og la det småkoke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

4. Skjær pølsene i grove biter. Ta kjelen med grønnsakene av varmen, tilsett pølsene, og la dem trekke i et par minutter.

5. Finhakk bladpersillen og strø den over retten ved servering.

TIPS – lag dobbel porsjon og frys en i porsjons størrelser. Perfekt å ha i frysa når hverdagen blir ekstra travel!

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

20. august 2018 | Middag