Planke party!

12. februar 2015 | Øvelser

Det vi ofte omtaler som core består enkelt forklart av magemusklene våre og korsryggen. Resten av kroppen vår er knyttet til denne kjernen, og for å unngå skader og for å kunne bruke kroppen din best mulig er det viktig at denne kjernen er sterk!

De fleste kjenner til den vanlige planken hvor man støtter seg på albuene, spenner opp magen og holer hele kroppen i en rett linje.

Jeg vil gjerne utfordre deg til å gjøre planken i fire forskjellige posisjoner. På den måten trener du flere av kjernemusklene, også er det jo gøy å variere.

Hold hver posisjon i 15, 30 eller 60 sekunder. Prøv å øke for hver gang du gjør det.


Omvendt planke

Dette er tyngre enn det ser ut som. For å gjøre øvelsen lettere kan du ta armene ned langs siden.


Skråplanke
Du må så klart ta den på begge sider. Dropper du benløftet blir øvelsen lettere. Pass på at du plasserer albuen rett under skulderen din, trekk navelen inn mot ryggsøylen og skyv hofta godt oppover.


Rett planke
Klassikeren. Her også – pass på at du har albuen rett underskulderen, trekk inn navelen og trekk brystet litt inn så du skyter


litt


rygg mellom skulderbladene. Vi vil ikke henge på skulderbladene våre i denne øvelsen.Tilslutt må jeg si tusen takk for en fantastisk respons på FIT Bootcamp. Det kommer til å bli kjempe gøy!

 

– Desiree


12. februar 2015 | Øvelser