Pizzabollekake; til matpakker og tur

17. mars 2016 | Matpakka

 

 

Flere har ønsket seg matoppskrifter til påsken. Og om jeg har forstått dere riktig så er det da særlig tur mat og mat som er enkelt å ta med på hytta dere vil ha. Disse er frysevennlige og utrolig enkle å ta med seg. Det at de er innbakt gjør at de fint kan oppbevares i en frysepose og tas frem i bilen, på skituren eller til matboksen.

Oppskriften er halvgrov, proteinrik også har jeg lurt med litt ekstra grønnsaker 😉

 

 

Til 9 store boller trenger du:

300 g siktet speltmel
300 g Fibra mel
1/2 pk gjær
1/2 ts salt
2 ss olje
1 ss honning
ca. 4 dl vann

Fyll:
500 g karbonadedeig
Krydder  (jeg brukte pizzakrydder) + 3 ss tomatpurre
1 gul løk
1/2 rød paprika
1 gulrot
1 boks mais

Topping:
Ost, revet
 

Slik gjør du:
Ha gjær og honning i en bolle. La det stå til gjæren har blitt flytende. Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett lunkent vann i gjæren. Bland så det tørre og det våte. Elt deigen i minst 10 minutter. Settes til heving et lunt sted i ca. 30-45 minutter.

Rull så ut 9 boller og sett disse til etterheving mens du lager fyllet.

Kutt opp løk, paprika og gulrot. Stekes først. Tilsett så kjøttdeig, krydder, tomatpurre og mais.

Når fyllet er ferdig kjevle du hver bolle til en  liten sirkel. Ha 1 1/2 ss fyll i midten.  ?Snurp? igjen sidene og lag en bolle. Sett de så med skjøten ned.
Pass på å ha litt luft i mellom bollene, da de hever en del. 

Stekes på 220 grader i 15- 20 minutter på nederste rille.


Vanvitti gode!

 


Lyst til å lage oppskriften direkte på mobilen? Da kan du bruke gratisappen Bloglovin
HER


17. mars 2016 | Matpakka

Kommentarer (11)

  1. De så helt vanvittig gode ut! og veldig kjekt å ha med som matpakke tenker jeg 😀

  2. Disse pizzabollene var sykt gode! Beste jeg har smakt, enda jeg har lagd de selv 😀 Utrolig luftig og fin deig, ikke tørre boller i det hele tatt. Takk for en god oppskrift 🙂

Comments are closed.