Pimp knekkebrødene til et spennende og fullverdig måltid.

20. mai 2015 | Frokost

For at et måltid skal være fullverdig burde det inneholde både karbohydrater, proteiner og fett.

Så når ikke knekkebrød med kokt skinke eller ett egg helt opp, og ikke er det særlig spennendes heller…

Her har du mine favoritter + noen påleggstips.

 

 

 

1. Knekkebrød er tørt, så smør gjerne knekkebrødet med noe sunt og smakfult som også gir deg en sunn fettkilde.

Her finner du:

  • 1/2 avokado
  • Hjemmelaget og mager rødbetsalat
  • Peanøttsmør

Du kan også bruke:

  • Mager kremost
  • Sterk sennep
  • Wasabi

 

 

2. Ikke vær redd for å lesse på med pålegg! Et hovedmåltid som frokost eller lunsj burde inneholde minst 100 gram av en mager proteinkilde. EN porsjon pålegg tilsvarer:

  • 1 egg
  • 4 skiver magert pålegg som kokt skinke, roastbeef, kylling og kalkun.
  • 1 skive laks eller ørret.
  • 4 ss reker eller skalldyr.
  • 2 ss mager leverpostei
  • 2 ss markrell i tomat
  • 1 skive ost
  • 2 skiver lett ost
  • 4 ss cottage cheese

Dette er til et knekkebrød. Du burde spise 2-3.

 

3. Pynt. Det skal så lite til. Noen cherrytomater, skiver agurk, litt friske urter.

 

4. Ikke undervurder bruken av krydder! Mine favoritter er:

  • Chilli
  • Cummin
  • Pepper
  • Kanel

 Mine 4 favoritter.

 

Knekkebrød smørt med peanøttsmør, tynne epleskiver, cottage cheese og et dryss kanel eller sukrin gold.

1/2 avokado krydret med litt chilli, 4 skiver kokt skinke og noen tomater.

 

Hjemmelaget, mager rødbetsalat med et kokt egg.

 

Mager leverpostei med litt ekstra pepperkorn og timian.

 

Selv om de to siste er magre varianter inneholder de noe fett.

 

Jeg har fått masse snaps de siste dagene av folk som har testet 
DENNE

 oppskriften som knekkebrød. Så den kan trygt anbefales 🙂

 

Stort Smil

 

-Desiree


20. mai 2015 | Frokost

Kommentarer (11)

  1. Så mye godt! Jeg bare lurer på, hva slags peanøttsmør anbefaler du? Det man får kjøpt i vanlig butikk er vel usunn, eller går det an å bruke den?

  2. Til fit på 30 denne runden så er 2 knekkebrød til frokost. 50 g pålegg. Kan jeg da ta feks 30 g ørret, fordelt på to knekkebrød med litt mager smøreost under?

  3. Er det andre alternative fettkilder? Jeg er allergisk mot alle som er listet. Feetkilder som ikke innheolder melk, egg, sten-frukt eller nøtter?Vill du anse tunfisk som en verdig proteinkilde? Velge tunfik i vann eller olje?

  4. Knekkebrød-jenta: tunfisk er bra 🙂 om du sliter med å få i deg nok fett så bruk den i olje. Ser at du har et problem der ja 🙂 fet fisk..

Comments are closed.