For at et måltid skal være fullverdig burde det inneholde både karbohydrater, proteiner og fett.
Så når ikke knekkebrød med kokt skinke eller ett egg helt opp, og ikke er det særlig spennendes heller…
Her har du mine favoritter + noen påleggstips.
1. Knekkebrød er tørt, så smør gjerne knekkebrødet med noe sunt og smakfult som også gir deg en sunn fettkilde.
Her finner du:
- 1/2 avokado
- Hjemmelaget og mager rødbetsalat
- Peanøttsmør
Du kan også bruke:
- Mager kremost
- Sterk sennep
- Wasabi
2. Ikke vær redd for å lesse på med pålegg! Et hovedmåltid som frokost eller lunsj burde inneholde minst 100 gram av en mager proteinkilde. EN porsjon pålegg tilsvarer:
- 1 egg
- 4 skiver magert pålegg som kokt skinke, roastbeef, kylling og kalkun.
- 1 skive laks eller ørret.
- 4 ss reker eller skalldyr.
- 2 ss mager leverpostei
- 2 ss markrell i tomat
- 1 skive ost
- 2 skiver lett ost
- 4 ss cottage cheese
Dette er til et knekkebrød. Du burde spise 2-3.
3. Pynt. Det skal så lite til. Noen cherrytomater, skiver agurk, litt friske urter.
4. Ikke undervurder bruken av krydder! Mine favoritter er:
- Chilli
- Cummin
- Pepper
- Kanel
Mine 4 favoritter.
Knekkebrød smørt med peanøttsmør, tynne epleskiver, cottage cheese og et dryss kanel eller sukrin gold.
1/2 avokado krydret med litt chilli, 4 skiver kokt skinke og noen tomater.
Hjemmelaget, mager rødbetsalat med et kokt egg.
Mager leverpostei med litt ekstra pepperkorn og timian.
Selv om de to siste er magre varianter inneholder de noe fett.
Jeg har fått masse snaps de siste dagene av folk som har testet
DENNE
oppskriften som knekkebrød. Så den kan trygt anbefales 🙂
Stort Smil
-Desiree
Comments are closed.