PERFEKTE HAVREKJEKS | uten sukker og gluten

Reklame 5. august 2020 | Godis og kaker, Oppskrifter

Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER

 

Jeg var søren meg ikke sikker på om jeg kom til å rekke å få ut noe blogginnlegg i dag! Men disse er det flere som har ønsket seg oppskrift på.

Ingrediens listen er LITT lengre enn du vanligvis finner i mine oppskrifter. Om du vil ha en litt enklere oppskrift, som er like god, så finner du den HER

Ingredienser

  • 2 ss kvernede linfrø
  • 6 ss vann
  • 3,5 dl glutenfrie havregryn
  •  2 dl valgfritt mel
  • 2 dl revet kokos/ kokosmasse
  • 0,5 dl sukrin gold
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts kanel
  • 1 klype havsalt
  • 2 dl nøttesmør
  • 1 dl rapsolje
  • 0,5 dl sukrinsirup gold
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 175 grader.
  • Blend linfrøene om du ikke har kjøpt kvernede. Ha dem i en liten skål med 6 ss vann. La de svelle i 15 minutter.
  • Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  • Bland alle de våte ingrediensene godt sammen i en bolle. Rør inn linfrøene.
  • Rør de våte ingrediensene sammen med de tørre, litt etter litt. Rør til en jevn deig.
  • Lag små kuler, legg de på stekebrettet og press dem ned til former av cookies, ca. 0,5 cm tykke.
  • Stekes  midt i ovnen i 15 minutter.

Disse passer jo fint å lage i disse litt grå sommerdager.

 

Stort Smil

Desiree

 

Reklame 5. august 2020 | Godis og kaker, Oppskrifter