Pepperkakesnurrer; Sukkerfri og fiberrike

20. desember 2015 | Godis og kaker

Jeg er kjempe glad i pepperkaker, men jeg e l s k e r pepperkakedeig! Derfor er jeg ekstra glad for at disse ble så vellykkede, for vet du hva? De er luftige, fyllet er akkurat passe klissete og de smaker pepperkakedeig! Nevnet jeg at de er sukkerfri og fiberrike også?

Til 9 store snurrer:

5 dl lett melk

75 gram smeltet smør

75 gram sukrin gold

1 pakke gjær

1/3 ts kardemomme

700 gram Fibramel + litt til justering og utbaking

 

Slik gjør du:

Varm opp melk, smør og sukrin til 37 grader.

Rør ut gjæren og tilsett kardemomme og hvetemel.

Elt deigen godt i minst 10 minutter hvis du gjør det for hånd.

 

Sett så deigen til heving på et lunt sted 45 – 60 minutter.

 

Til fyllet:

100 gram fibersirup gold

50 gram smør

4 ss sukrin gold

1 ts kanel

0,5 ts nelik

i0,25 ts ngefær

0,5 dl vikingmelk eller soyafløte

 

Slik gjør du:

Miks ingrediensene og la det hele koke et par minutter under omrøring. Sett kaldt.

 

For å lage snurrene:

Kjevle ut deigen til et stort rektangel. Smør pepperkakefyllet utover. Rull sammen og del opp i ca. 9 biter.

Etterheves i nye 30 minutter.

Pensle med egg og stekes på 200 grader i 15 minutter. Blir de litt mørke mot slutten av steketiden så legg litt folie over.


Vil du stemme meg frem som 


Årets trenings- helseblogg kan du gjøre det  
HER


<3

Mine er dandert med enkel melisglasur av eggehvite og sukrinmelis. Nå venter helgvasken og obligatorisk søndagstur før håndball VM står på tapeten.

 

SøndagsSmil

Desiree

 

 

 

Noater:


#oppskrift


#boller


#pepperkaker


#snurrer


#pepperkakeboller


#pepperkakesnurrer


#sukkerfri


#bakeutensukker


#diamat


#funksjonellmat


#suntoggodt


#mindrekarbo


#familiemat


#julekos


#kosemat


#bakeglad


#godtno


#helenorgebaker


#gjærbakst

 

 


20. desember 2015 | Godis og kaker

Kommentarer (2)

Comments are closed.