Påvirket eller inspirert? Positivt eller negativt?

8. oktober 2016 | Livsstil

For noen uker siden var jeg så heldig å få være med å bidra på en Snapchat konto som heter Kostholdsdamene. 20 kunnskapsrike, inspirerende og rause damer med stort hjerte for kosthold! Vi snapper en til to dager i måneden hver, og det har fort blitt min favoritt snap! De fleste av disse damene har et større fokus på kosthold i hverdagen sin enn jeg har, og jeg trodde jeg var «flink». Men etterhvert som dagene gikk snek det seg faktisk inn noen tanker jeg egentlig har veldig, veldig sjeldent?!

Tanker som jeg burde tatt meg tid til å lage sånn, jeg burde kanskje heller gjort sånn, det hadde vært best som jeg ikke gjorde det. I går var det min tur til å ta over snappen, og plutselig var jeg faktisk nervøs. Jeg følte at lista var skyhøy! For jeg baker ikke alt knekkebrødet mitt selv, det står ikke krukke på krukke med fermentert te på kjøkkenbenken, jeg spiser ting meg gjær og kunstig søtning i, spiser jeg mørk sjokolade så føler jeg meg flink, ikke uskikkelig og jeg får altså ikke Vilde til å spise alt det rare jeg lager!

Jeg skøyv tanken fra meg, og fullførte min dag på snappen. Min dag med mye frukt og grønt, raske løsninger, enkel middag og sukkerfri baking. Det er jo et som er min greie, og jeg trives jo med det- heldigvis!  Men i dag sitter jeg altså med noen tanker rundt dette med å la seg inspirere. For jeg tenker at vi også har et ansvar som mottaker. Det har vært mye snakk i media i det siste om kroppspress, slanking, blogg og sosiale medier. Jeg kan uttale meg som en som jobber via sosiale medier, men jeg kan også uttale meg som en bruker. En som blir påvirket. Jeg har også et ansvar for hvordan jeg velger å oppfatte og bruke den informasjonen jeg får! 

I dag skal jeg lage fermentert kål, jeg skal koke høne og lage kraft. Dette har jeg blitt inspirert til av de andre kostholdsdamene. Det er billig, sunn, enkel og utrolig næringsrik mat – og jeg gleder meg både til prosessen og resultatet! Det er små ting jeg kan legge til i alt det jeg allerede gjør bra i min hverdag – det er en positiv tanke! Jeg er inspirert – positivt. 

 


Og sånn håper jeg du også tenker når du vandrer rundt i denne jungelen av sunne livsstiler. Se på det som en liten meny! Hva har du lyst til å ha i livet ditt? Hva tenker du vil føles godt for deg? Hvilke små ting kan du legge til i hverdagen som gir deg god energi og overskudd?

Det finnes en mail på ting: Kroppen trenger kalorier, proteiner, fett, karbohydrater, vitaminer, mineraler, antioksidanter, vann, søvn og bevegelse. Hvordan du velger å sørge for at kroppen din får dette er det ingen fasit på – heldigvis! For vi er alle forskjellig – heldigvis! 

Om du er interessert i mat og kosthold synes jeg absolutt du skal følge Kostholdsdamene på snap. La deg inspirere! Om du vil se neewbien lage surkål og koke høne er det på min Snap det skjer – Fitfocuse. 

Stort Smil

Desiree

 


8. oktober 2016 | Livsstil

Kommentarer (3)

  1. Jeg er så glad for at du ikke er som «alle» de andre! Med det fokuset du har er det faktisk mulig å lage enkel og sunn mat i en hverdag med jobb, trening, møter, klesvask, hus og alt annet man har å forholde seg til. I dey store og det hele er dey tiden som ikke strekker til, så da er det fint at ting kan gå raskt, være enkelt med ingredienser man har tilgjengelig og smake godt 🙂

  2. Du inspirerer veldig, og har mange gode tanker rundt trening og kosthold- jeg plukker litt fra din «meny» og får det til å passe i min hverdag.Jeg lurer på om du kan skrive noe om livet etter «målet er nådd». Jeg har gått ned i vekt, ca 15 kg. Jeg fikk masse positive tilbakemeldinger fra venner og familie om at jeg ser fantastisk ut osv. Det er selvfølgelig kjempehyggelig, men det har også skapt en utrygghet hos meg: hva skjer hvis jeg går opp igjen?? Da ser jeg jo ikke like flott ut. Jeg er livredd for å gå opp igjen i vekt, noe som medfører at mitt forhold til mat blir litt anstrengt. Jeg lurer egentlig bare på om du har noen tips til hvordan man kan best mulig leve et godt liv etter vektnedgang med et fornuftig forhold til mat og trening?

  3. Anonym: Hei 🙂 Jeg har skrevet litt om dette før, men jeg gjør det gjerne igjen 🙂

Comments are closed.