Vi nordmenn har en lei tendens til å dynke pastarettene våre i alt for mye av det meste. Kjøttsaus, tomatsaus, fløtesaus. Det smaker stort sett bare en stor smørje. Altså, det jo godt det også, men en god pastarett kan være så utrolig mye mer! Den kan inneholde masse forskjellige smaker, den kan være lett på tungen, mette lenge og være super enkelt å lage!
Til denne har jeg bruke grønnsakpasta fra Toro. Den skal kun koke i et minutte, noe som gjør at denne middagen faktisk er laget på under 10 minutter.
Til 2 personer trenger du :
1 pakke pasta
1 pakke mager salami
1 gul løk
2 fed hvitløk
10 cherrytomater
2 dl frosne, grønne erter
1 neve sorte oliven
Litt frisk basilikum eller persille
Slik gjør du:
Sett vann over til pastaen. Ikke kok den ennå.
- Kutt opp løk og knus hvitløken. Stek dette i litt olje til løken er blank
- Kutt opp salami og tilsett dette.
- Del cherrytomatene i to og ha disse i panna.
- Stek videre til tomatene faller litt sammen.
- Tilsett erter og oliven.
- Kok pastaen.
- Ha 4 ss av kokende pastavann i stekepannen.
- Hell vannet av pastaen og rør pasta sammen med fyllet.
Server med et lite dryss parmesan og friske urter. Perfekt sommermat!
Stort Smil
Desiree
Noater:
#oppskrift
#pasta
#salami
#pastarett
#familiemat
#middagstips
Parmesan er noe av det beste jeg vet på pasta 😀
Har bare ertene oppi mens de er frosne? 🙂 Dette høres nydelig ut!
Nina: Ja 🙂
Denne laga jeg i går. Jeg brukte fullkornspasta, og tok spekeskinke istedenfor salami. Oliven liker jeg ikke, men tok i litt soltørka tomat. Liker litt smak, så krydra med litt chili. Det ble veldig godt, og restene smakte nesten enda bedre i dag da jeg kom hjem fra skautur 🙂