Påskesnurrer med sjokolade og appelsin – søte og sukkerfri

21. mars 2016 | Boller & Brød

 

Når jeg lager akkurat disse snurrene er det som et sunnere alternativt i helgene. Jeg har derfor valgt å bruke fint hvetemel i disse, men du må gjerne gjøre dem ennå sunnere ved å bruke fullkorns hvetemel eller havremel.

Du skal også få to altenativer til sjokoladefyll, så her kan du velge det som passer deg best!

 

 

Jeg skal gi deg to valgmuligheter til fyll.

Et fettfattig og sunt, et som er sukkerfritt, men nok mest passendes til helgkosen.

 


Sunt og fettfattig:

20 dadler uten stein (jeg LOVER at det ikke smaker dadler av dette)

1 ss kakao

1 knipe salt

2 ss saft av appelsin

Revet skall av 1/2 appelsin

Litt vann. Jeg brukte ca 0,25 dl. Spe på litt og litt.

Kjør alt til en glatt masse med stavmikser eller kjøkkenmaskin.

 

Sun(ere) sjokoladefyll

1/2 boks Nugatti Zero

1 knipe salt

2 ss saft av appelsin

Revet skall av en 1/2 appelsin

 

Varm nugattien opp over vannbad. Rør inn salt, fruktsaft og skall.

 

Til deigen trenger du:

5 dl lett melk

75 gram smeltet smør

100 gram sukrin/sukrin gold

1 pakke gjær

1/3 ts kardemomme

700 gram hvetemel + litt til justering og utbaking

(ønsker du litt grovere boller bruk fibramel)

 

Slik gjør du:

Varm opp melk, smør og sukrin til 37 grader.

Rør ut gjæren og tilsett kardemomme og hvetemel.

Elt deigen godt i minst 10 minutter hvis du gjør det for hånd.

 

Sett så deigen til heving på et lunt sted 45 – 60 minutter.

 

 

Kjevl så ut et stort rektangel.

Bre fyllet ut på halve, og brett den andre delen over. Deigen kuttes i remser på ca 1,5 cm. Snurr og tvinn.

 

Stekes på 220 grader i 12-15 minutter.

 


Liker du ikke kombinasjonen sjokolade og appelsin er det bare å utelukke appelsinen.

 


Stort påskesmil

 


Desiree

 

 

 

 

Notater:


#påske


#påskensurr


#sjokoladekunte


#sukkerfri


#utensukker


#sunnere


#bakeglad

 


21. mars 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (3)

  1. Ååh elsker at de er uten sukker, så gode de så ut! Ønsker deg en fin dag og fin uke 🙂

Comments are closed.