Først må jeg få lov til å si tusen takk for alle ønskene dere har kommet med til årets søte og sunne påskehefte. Hefte er under produksjon, og frem til nedlastningen åpner på Facebook siden min søndag den 25.03 vil jeg dele noen av oppskriftene her på bloggen også.
Før jeg får masse spørsmål – ja, hefte er gratis.
Et av ønskene som fikk flest stemmer var en sukkerfri oppskrift på melkekrem. De fleste kjenner nok melkekrem som fyll i påske egg, men denne kremen kan også brukes til konfekter og som glasur på gulrot og sjokoladekaker.
Personlig synes jeg den du får i butikken er litt for søt. så min er noe friskere i smaken, men dette kan du enkelt justere selv. Jeg har beskrevet akkurat dette i oppskriften 😉
Til ca 10 store spise skjeer melkekrem trenger du:
Ingredienser
- 2 dl vikingmelk
- 100 gram lett kremost*
- 100 gram hvit sukkerfri sjokolade
*Det er kremosten som gjør kremen litt friskere i smaken. Ca. 50 gram gjør den søt som den i butikken. 100 gram er min favoritt. Frisk og god.
Fremgangsmåte
- Ha vikingmelk og hvit sjokolade i en kjele og varm opp op svak varme.
- Kok opp under omrøring til blandingen begynner å tykne. Ca. 10 minutter
- Ta kjelen av varmen og avkjøl helt.
- Pisk inn ønsket mengde kremost.
Personlig mener jeg at det er plass til litt sukker i påsken, så jeg fylte min melkekrem i vanlige kinder egg.
Disse er også utrolig mektige! Så jeg vil gjerne se den som spiser mer enn ett egg 😉
Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse). For mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree
Hvilken hvit sjokolade bruker du?
Cavalier 🙂
Hvordan oppbevarer du denne og evt hvor lenge?
I kjøleskapet 🙂 Mine har stått der i 2 uker nå 🙂