Pannestekt torsk med spicy gullrotsuppe

27. januar 2016 | Middag

I går tok jeg meg selv litt i øra. Vi har i det siste blitt alt for sløve med fiskemiddagene her i huset! Ikke bra. Så nå har mor satt seg mål om å lage en fiskemiddag i uka. Det burde hvert to, men la oss være realistiske og heller gi oss selv et klapp på skulderen om det blir sånn. Nå har jeg i allefall sagt det til dere, så nå må jeg følge opp!

 

Det er egentlig ingen grunn til at det har blitt litt langt mellom fiskemiddagene. Jeg elsker fisk, og i dag kom en gammel favoritt på bordet! 

Til 4 personer trenger du:

 

150 gram torskefillet per pers

1 pakke bacon

 

6 gullrøtter

1 -2 cm fersk ingefær

1/2 chilli uten frø

1 liten gul løk

8 dl grønnsaksbuljong

Salt og pepper

Sitronsaft

 

Slik gjør du:

Kutt opp løk, gulrot, chilli og ingefær.

Stek alt i litt olje til løken er blant. Tilsett buljongen og la det hele stå å koke i 20 minutter.

 

Når suppa har kokt i ca 5 minutter strør du salt over torsken og lar den stå i 10 minutter. Stek bacon i mellomtiden.

Tørk av saltet og væsken som har trekt ut av fisken. Stek den på 2 minutter på skinnsiden, snu fisken og la den ligge i den varme panna. Trekk panna vekk fra varmen.

 

Kjør grønnsaker og buljong til suppe med blender eller stavmikser. Smak til med salt, pepper og litt sitron for syre.

Server og nyt! 

Smil

Desiree 

 


27. januar 2016 | Middag

Kommentarer (14)

  1. Hva kan jeg bruke i stedet for sitron? Jeg har sitrus allergi og kan derfor ikke benytte ananas,appelsin,lime,sitron osv

  2. Hei Desiree!Mulig d er jeg som er trøtt i hodet..skal lage dette imorgen til middag. Men der du skriver; «når suppa har kokt i 5 min så skal man strø salt over torsken å la den stå i 10 min.» Hvor mener du att den skal stå da.. bare ferdig saltet på benken eller mener du i stekepannen?Mvh Monica 🙂

  3. Mmmm!!! Heeeelt nyyydelig go den her da! Hele familien syns den var kjempegod når den ble servert til middag idag 🙂

  4. Denne middagen var bare fantastisk god. Nå kan jeg endelig spise hvit fisk og like det. Tommel opp og vel så det.

Comments are closed.