På vekta for første gang på 5 år!

3. juni 2016 | Motivasjon

Girl on a weight scale


Licensed from:
Marjanneke

/
yayimages.com


 

På vei ut av styrkerommet i dag fikk jeg plutselig øye på baderomsvekta som sto borti ett hjørne. De er jo gjerne fast inventar på et treningssenter! For moro skyld hoppet jeg på og kunne konstatere at den viste akkurat det samme som sist jeg veide meg! Men når var egentlig det?!

Jeg måtte tenke meg nøye om før jeg kom på at det nok var den gangen jeg skulle lære å bruke en ny inbody vekt på jobben, og den er jo over fem år gammel! Så over fem år siden!

Så måtte jeg le litt, for så mye har forandret seg i mitt liv og livsstil de siste fem årene! For fem år siden var jeg fremdeles en av dem som trenete styrke på studio fem dager i uka, som planla livet rundt legdays og cardio, og knasket riskaker mens jeg løp som instruktør fra saltime til saltime.  Den gangen var det viktig for meg, og det er helt greit.

Forandringen skjedde nok ganske gradvis, og helt ubevist. Vilde ble større, jeg ble eldre, mennesker gikk bort og nye kom til. Ordet livskvalitet fikk en annen betydning. Ordet balanse fikk en ny betydning for meg. I dag er jeg hun som må skvise inn to økter på studio i uka. Og tar de mer enn 45 minutter så går det bare ikke. Jeg trener når jeg har lyst. Ute og hjemme. Jeg trenger trening i livet mitt for å ha overskudd til å leve det livet jeg vil leve. Men jeg lever ikke lengre for å trene.

Vekt betyr ingenting for meg, tydeligvis. Men da det betyr mye for mange synes jeg det er gøy å vise at man kan leve to forskjellige versjoner av en sunn livsstil, og få det samme resultatet – nesten. Den gangen klarte jeg å løfte 60kg i knebøy, det gjør jeg ikke i dag, men jeg føler ikke at jeg er i dårligere form nå enn da. Bare en annen type form.

 


Dette innlegget skulle egentlig handle om hvorfor man ikke burde veie seg, men da jeg satte meg ned for å skrive ville hode plutselig noe annet <3


For noen år siden skrev jeg innlegget «Ønsker du vekttap eller fett- tap» Og nei, det er ikke det samme. Dette innlegget er det mange som burde lese, og deretter kaste vekten! Du kan lese det
HER

.

 

 


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER


Fast leser?


Husk at du kan lagre dine favorittinnlegg direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin 


HER

 

Smil

Desiree

 


3. juni 2016 | Motivasjon

Kommentarer (4)

  1. Jeg blir så glad når jeg leser dette. Det er jo akkurat det som er målet mitt. Å ikke være besatt av vekta, men å heller måle at klærne passer. Å gå 10 km på trimtur, og trene styrke, et par ganger i uka men ikke være besatt av hvor mange kilo jeg løfter. Problemet er at jeg stadig går opp i vekt selv om jeg selv ser at jeg spiser riktigere og riktigere. Målet nå er bare å være aktiv så mye som mulig så jeg ikke får tid til å kjedespise. God helg! 🙂

  2. «Resultatet vil overraske mange» – facebook fanpage. Men hvor er resultatet?Kanskje det var for å påpeke at vekt har liten betydning, men følte det var litt klikk-søkende.Men samtidig gjør det ingenting, for jeg hadde godt av å lese dette, for jeg har trent veldig hardt i det siste, og blir småfrustrert når vekten går opp. Prøver å tenke at vekten ikke har betydning, for jeg ser resultater jeg liker, men av og til er det vanskelig å godta det når tallene tilsier noe annet. Så godt å bli minnet på det inni mellom. Bare to uker til jeg skal ta ny måling med muskelmasse og fettprosent, og har valgt å ikke gå mer på vekten frem til da, og bare holde motivasjonen oppe og håpe det viser ønskelige resultater 🙂 jeg må samtidig takke deg for mye hjelp underveis, ved hjelp av din blogg har jeg tatt av 18 kg, spiser sunt og godt uten for mye fokus på mat, er fornøyd med også «dårlige økter» de dagene kroppen stritter litt imot, og klarer å tenke at det er bedre enn å sitte i ro. Du er helt fantastisk til det du driver med! 🙂

  3. Anonym: tenker at det er overraskende at man kan endre så mye livsstil men vekten være uforandret 🙂 var ikke for å «få klikk»

  4. Fint innlegg 🙂 Her er det lørdag som er veiedag. Da tar jeg meg sammen fredager også, og helga blir kortere med usunnheter 🙂 stort sett hvertfall 😀

Comments are closed.