Ovnsbakte rotgrønsaker; smakfult, kalorifattig og mettendes tilbehør.

19. august 2014 | Middag

Det er en grunn til at jeg liker sommermat og høstmat aller, aller best, og det er fordi det er så mye gode grønnsaker å få tak i!

I sommer har vi kost oss med kortreiste salater, blomkål, reddiker, jordbær, tomater og nypoteter. Nå står høsten og nye smaksopplevelser for døren.

Disse falt jeg over på Økofestivalen i helgen, og det var liten tvil om at de skulle få hovedrollen i dagens middag.

Lurer du på hva det er?

Polkastripete rødbeter og gulbeter.

Personlig synes jeg at rotgrønnsaker gjør seg best bakt i oven. Du bevarer alle de gode næringsstoffene, det metter bedre og ikke minst smaken!

Vi tok det vi hadde av grønt i kjøleskapet, kuttet opp i gode munnfuller og krydret med fersk timian, hvitløk, salt og pepper.


220 grader i 20 minutter.

Perfekt tilbehør til alt av fugel og kjøtt.

Her i følge med kaklunbryst med hjemmelaget pepperotdressing.

Magert, kalorifattig og proteinrikt.

 

– Desiree

 


#familiemat


#proteinmat


#femomdagen


#lavkarbo


#supersunn


19. august 2014 | Middag

Kommentarer (6)

  1. Camilla: my bad 🙂 revet pepperrot og mager kesam. Hvor mye og hvor lite kommer helt Ann på hvor sterk du vil ha den 🙂

Comments are closed.