Det er en grunn til at jeg liker sommermat og høstmat aller, aller best, og det er fordi det er så mye gode grønnsaker å få tak i!
I sommer har vi kost oss med kortreiste salater, blomkål, reddiker, jordbær, tomater og nypoteter. Nå står høsten og nye smaksopplevelser for døren.
Disse falt jeg over på Økofestivalen i helgen, og det var liten tvil om at de skulle få hovedrollen i dagens middag.
Lurer du på hva det er?
Polkastripete rødbeter og gulbeter.
Personlig synes jeg at rotgrønnsaker gjør seg best bakt i oven. Du bevarer alle de gode næringsstoffene, det metter bedre og ikke minst smaken!
Vi tok det vi hadde av grønt i kjøleskapet, kuttet opp i gode munnfuller og krydret med fersk timian, hvitløk, salt og pepper.
220 grader i 20 minutter.
Perfekt tilbehør til alt av fugel og kjøtt.
Her i følge med kaklunbryst med hjemmelaget pepperotdressing.
Magert, kalorifattig og proteinrikt.
– Desiree
#familiemat
#proteinmat
#femomdagen
#lavkarbo
#supersunn
Kan man bruke nakkekotelett i stedet?
Therese: ja 🙂
Hvordan lager man pepperrotsaus?
Camilla: my bad 🙂 revet pepperrot og mager kesam. Hvor mye og hvor lite kommer helt Ann på hvor sterk du vil ha den 🙂
Kan man bruke kyllingfilet istedet, dersom man er med på fit på 30 dager?
Andrea: ja 🙂