Øvelsen som aktiverer 100% av rumpa – og det er ikke knebøy!

11. februar 2016 | Øvelser

close up of sporty woman pointing at her buttocks


Licensed from:
dolgachov

/
yayimages.com

 

Aldri før har vel rumpa stått for så stor del av kroppsfokuset som nå. Kanskje ikke så rart? Det er jo tross alt den største muskelen vi har.

Rumpa kommer også i mange forskjellig former og fasonger. Små, store, runde, flate og brede. Felles for dem alle er at de har flere viktige funksjoner, og en sterk bakpart gir deg flere helsemessigefordeler.

 

Vi ser på de største.

 • En sterk rumpe forebygger ondter og skader i ryggen.

Hvorfor?

En av rumpas funksjoner er å holde deg oppreist og utvikle kraft når du løfter, reiser deg opp, går og flere andre aktiviteter du sikkert gjør flere ganger om dagen. Er du svak i rumpemuskulaturen vil ryggen ta i mot mye av den belastningen som egentlig er ment for sete.

 • Stabilierer bekkenet og forebygger skader i kne.

 

 • En trent rumpe bidrar til en høyere forbrenning.

Hvorfor?

Musklemassen din står for størstedelen av din kaloriomsetning. Jo større musklemasse du har, jo større forbrenning vil du derfor ha. I tillegg kan vi nevne at styrketrening bidrar til en god hormonbalanse i kroppen, som også er essensielt for at forbrenningen skal fungere optimalt.

I likhet med all annen styrketrening vil trening av sete også forebygge benskjørhet, diabetes, overvekt, senke blodtyrket, redusere riskio for hjerte- karsykdommer og endre kroppssammensetning.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du finne masse rumpe relatert stoff her på bloggen!

Rumpeøvelser som ikke belaster knærne
HER

Stram rumpe på 20 sekunder
HER

Build a bubblebut 


DEL 1


DEL 2DEL 3


DEL 4


Nå over til øvelsen som aktiverer 100 % av rumpa!


Personlig legger jeg den gjerne inn både som en del av oppvarmingen, nettopp pga av muskelaktivering, og som det jeg kaller finischer. Noen ganger vil vi bare kjenne at vi har trent – litt eksta, og da er denne DIGG!

Mid section of woman using treadmill


Licensed from:
Wavebreakmedia

/
yayimages.comÅ gå på tredemølle med høy stigning eller i oppoverbakke er nemlig skikkelig snadder for bakdelen. For å full effekt må du opp i 15% stigning og gjerne mer, men det stilles ingen krav til tempo!


Mitt tips til deg før neste benøkt?

10 minutter generell oppvarming (sykle, ro, gå, elipcemaskin, osv)

Før du bruker denne som spesifikk oppvarming!

5-10 minutter! Avslutt gjerne økten med 5-10 nye minutter hvis du liker å kjenne at det svir litt.

 

BlunkeSmil

Desiree

 

 


11. februar 2016 | Øvelser

Kommentarer (18)

 1. På tredemølla jeg bruker kan man bytte stigning fra 1-15. Er dette da stigningsprosent? Hvis ikke, hvordan vet jeg hvor mange % stigning de ulike tallene er?

 2. Når møllan opperere med inch i stigning.., vil feks 10 inch vårra samma stigning på aill møllan? Æ ty de sjer ut som møllestigninga på gymmen e brattar einn deinn æ har heim….

 3. Er du så feig at du må slette kommentaren min?Har du dokumentasjon for dine vitterlige påstander her? Eller skal du fremstå som en annen tullete blogger som ikke har snøring, men som later som om du har?

 4. Kristian: har ikke slettet noe 🙂 hva er det du vil dokumentert? Effekten av å gå i oppoverbakke? Hvis du vil motbevise at bevegelse i bratt oppoverbakke aktiverer sete er jeg spent på hva du drar frem av dokumentasjon.

 5. Skreiv litt feil i innlægge oppom…. det skoill stå incline istan fårr inch. …. Veit du svare på spørsmåle æ stilt?

 6. Min kommentar fra i går er borte, ergo du må ha slettet den, siden den ikke sletter seg selv.Ja, du kommer med en påstand om at å gå oppoverbakke er øvelsen som aktiverer rumpa MEST, da får du hoste opp dokumentasjon på dette.http://sportsmedicine.about.com/od/strengthtraining/a/bestbuttex.htmHer har du studier som kan motsi dette her så er jeg veldig spent på hva du har å tilby.Jeg skrev i går at både strake markløft, hiptrust og utfall av ulike varianter, er MYE mer effektive enn å gå oppover. Dessuten er ikke norske tredemøller mulig å få over 15% stigning.Så dokumentasjon for din påstand ville vært supert ja.Mvh en PT.

 7. Kristian: Siden du er PT så trenger jeg sikkert ikke å fortelle deg og anatomi og biomekanikk i en bøy, som er Samme bevegelse i hofte og kne som å gå. Jeg skriver heller ikke at denne øvelsen er den beste! Jeg skriver at den aktiverer hele rumpa noe ikke alle rumpeøvelser gjør. Det vet du garantert like godt som meg 🙂 Jeg skriver at jeg bruker øvelsen som aktiveringsøvelse, på lik linje med hip thrust. Jeg er også helt sikker på at du som PT kjenner til viktigheten ved muskelaktivering særlig ved rumpetrening.Du kan åpne en hvilken som helst studie på muskelaktivering, rehabilitering og skadeforebygning å lese om hvordan bare det å sette 5% stigning på mølla aktiverer gluteus medius, så noe høyere enn 15% trenger du egentlig ikke- det holder i massevis! Jeg skal endre det i teksten min- takk 🙂 Tar du deg litt mer tid kan du samtidig lese litt som løping og løpetrening – her vil du finne det samme. Tilslutt vil jeg igjen få si at jeg ikke har slettet kommentaren din 🙂 neste gang du kommenterer pass på å ikke lukke vinduet før kommentaren er sendt 🙂

 8. Kristian: PS:Neste gang ta med e – post så skal jeg sende deg forslag på noen gode bøker og forskningsrapporter. Du kjenner kanskje ikke til uttrykket at alt kan bevises med Googel 😉

 9. Jeg liker bloggen din godt 🙂 du skriver informativt, lettlest og alt mulig 🙂 stå på!

 10. At Kristian PT gidder… Takk for at du deler dine erfaringer og gode tips helt gratis og uforpliktende Desiree!!

Comments are closed.