Oppblåst mage? 5 ting å spise – 5 ting å ikke spise

3. februar 2016 | Kropp

Woman suffering from tummy pain


Licensed from:
Jaykayl

/
yayimages.com

Stress, PMS, lite søvn, dårlig kosthold, det er mange ting som kan få magen til å bli trøblete eller oppblåst. Men en ting er sikkert! Når magen er glad har du det bedre!

Så i dag skal vi titte kjapt på 5 ting som er bra og 5 ting som er mindre bra for tarmhelsen.

Fit and slim young woman belly


Licensed from:
BDS

/
yayimages.comSpis mer

 


Probiotika 

helst fra usøtet yoghurt som naturelle og gresk yoghurt. Probiotika er medisin for stressmager. Disse gode bakteriene skaper god balanse i tarmen og rydder unna andre, uheldige tarmbakterier. Bonus er at visse studier viser at kalsium minsker fettopptaket fra annen mat, og gjett hvor du finner kalsium? Jo, yoghurt!

 


Vann 

og gjerne varmt i form av grønn te med litt sitron i. Det er flere gode grunner til dette.

– Varmt vann virker beroligende på en oppblåst mage.

– Vann og nok drikke i seg selv er godt for fordøyelsen.

– Grønn te inneholder høye doser antioxidanter som har vist seg å gi fettforbrenningen en god boost!

 


Grønnsaker og fiberrik frukt. 

Da tenker jeg på harde frukt og grønnsaker som må tygges! Hvorfor? Fordi de inneholder fiber og vann som er godt for fordøyelsen. Stort pluss uansett årsak til å spise dem er alle næringsstoffene som følger med!

 


Nøtter. 

Så må vi så klart huske at her er det mye kalorier, så kanskje vi ikke trener såååå mange, men å bruke nøtter som en sunn kilde til fett, som vi faktisk trenger, har også noen fordeler for magen. Nøtter er rike på magnesium som blant annet regulerer stresshormonet kortisol. Stress = oppblåst mage og dårlig fettforbrenning.

 


Trypofan

stimulerer kroppens produksjon av lykkehormonet serotonin. Serotonin skal igjen ha lindrende effekt på PMS og andre mageproblemer. Hvor finner man så trypofan?

Jo i kylling, kalkun ooooooog den omdiskuterte bananen!

Vet hva annet som stimulerer produksjonen av serotonin? Et smil, en klem, litt kos og ehm… sex.

Overhead of healthy persons desk


Licensed from:
Wavebreakmedia

/
yayimages.comSå var det det vi skulle ha litt mindre av!

 


Salt 

har så klart motsatt effekt av vann! Så der vann hjelper på fordøyelsen og gir tarmsystemet et ordentlig «skyll» binner saltet vannet til kroppen, noe som ofte resulterer i en oppblåst og svullen mage.

 


Tyggis. 

Hvorfor det? En ting er den kunstige søtningen som ved overdrevet bruk kan gi måde luft, diare og forstoppelse om hverandre. En annen ting er at man faktisk får i seg mye luft når man tygger tyggis.

 

Det samme gjelder 
Kulsyreholdig drikke. 

Det er kanskje mer logikk i det? man drikker jo tross alt luftbobler.

 


Kål og løk. 

Nå liker ikke jeg å sette fokus på sunne saker som negativ. Men om det er så at du skal inn i den itsy bitsy kjolen på kvelden så er det i det minste et godt råd og styre unna akkurat disse to, akkurat den middagen.

 


Lite tips før jeg løper videre. På snapchat i dag har jeg laget min FAVORITT frokost. GULROTKAKE havregrøt med KREMOST topping <3 Oppskrift og step by step følger. Du finner meg på Fitfocuse

 

Stort Smil

Desiree

 


3. februar 2016 | Kropp