Om livet som blogger, reklame og sånt

21. juli 2015 | Livsstil

For noen uker siden leste jeg et innlegg der noen på hummoristisk vis skildret en bloggers hverdag. For det er ikke til å stikke under en stol at i dagens samfunn er vi flere som har blogging som levebrød.

Jeg kan ikke akkurat si at jeg kjente meg igjen i skildringen. man kan kanskje argumentere med at min blogg ikke er såååå stor, men min erfaring er at jobben blir større, jo større bloggen blir.

 

Som blogger skal du levere et produkt, noe som er intressant nok for folk å lese, og gjerne være så bra at de vil titte innom igjen.

 

Jeg vil si at jeg i snitt bruker 1,5 timer på hvert innlegg jeg poster. Du skal få ideen, det skal utføres, fotograferes, redigeres, skrives og postes.

Deretter skal innlegget deles på forskjellige platformer, det må svares på kommentarer, osv. Jeg skriver to til tre innlegg om dagen.

I tillegg til dette kan du ta med mailer, regnskap, møter og telefoner. 

 

For å blogge er for mange i dag et yrke. Vi skaper et produkt som du som leser har glede av – gratis, men inntekten må så klart komme fra et sted. Ellers kan man ikke forvare å bruke 3-5 timer om dagen på et produkt man gir noen – gratis.

Store blogger har gjerne samarbeidsavtaler som gir inntekt per leser de har, mindre blogger som min, henter inntekter gjennom reklame og samarbeidsavtaler.

 

Som blogger har du her et stort ansvar ovenfor dine lesere og slik jeg ser det gavner det bloggere å ta dette ansvaret på alvor!

Ja, jeg har reklame på bloggen min, men hvis jeg har reklame du som leser en mat og treningsblogg ikke har nytte av  kan jeg miste deg som leser. Jeg har også en ansvarsfølelse som sier at jeg kun skal reklamere for produkter jeg faktisk liker. Gjør jeg ikke dette kan jeg miste deg som leser. Mister jeg deg som leser har jeg ingen jobb.

Alle bloggere har et ansvar om å merke reklame som reklame, gjør vi ikke det kan vi miste yrke vårt. 

 

Jeg elsker hverdagen min som blogger. Jeg får brukt kunskapen min på unik måte, jeg får lov til å være kreativ, jeg lærer noe nytt hver eneste dag, jeg treffer utrolig mange spennende mennesker, ingen dager er like, men jeg er på jobb fra 8 til 22, 7 dager i uka. Å blogge er ikke bare en jobb, det er en livvstil, men det er dere som lesere som gjør den verdt det.

I morgen hadde jeg tenkt å gjøre en litt morsom greie . Jeg vil dele hele dagen min med 1 snap i timen. Snapchat Fitfocuse. Så kan de som er nyskjerrige få et lite innblikk i en dag som treningsblogger 😉

-Desiree


21. juli 2015 | Livsstil

Kommentarer (6)

  1. Bloggen din er utrolig inspirerende. Gleder meg til hvert nytt innlegg. Takk for at du deler 🙂

  2. Liker bloggen din kjempegodt! Men akkurat nå i sommer er vi på hytta med drittdårlig internett og da får jeg ikke lest eller kommentert på innleggene dine!! Håper internettet blir bedre om en uke, da flytter vi til Spania for ett år 🙂 Da skal vi være flinkere både med trening og kosthold!

  3. Annika: tror det er mange som er «avlogget» nå om sommeren 🙂 både frivillig og ufrivillig 😉

  4. Spennende å ta bloggingen videre til dette nivået! Selv om det må reklame inn i bildet for å få inntekt ut av det, håper og tror jeg du er mer kritisk til hvilke produkter o.l du velger å fremme, enn hva mange andre bloggere er. Fast følger av bloggen og fornøyd så langt 🙂 Stå på!

Comments are closed.