LYST TIL Å KOMME I GANG MED LØPING? Slik burde du løpe intervaller

Reklame 27. februar 2023 | Løpeskolen

egen reklame

Les mer om min Online Løpegrupper HER

Dagene blir lengre og lengre for hver dag, og snøen må stadig vike for flere flekker med bar asfalt og skogssti. Med andre ord nærmer vi oss tiden på året hvor løpebasillen vikrelig begynner å bite!

Du har kanskje kjente litt på løpelysten før? Uten å helt føle at du får det til, knekt løpekoden eller funnet løpegleden sånn skikkelig! Vel, da har jeg noen smarte tips og triks til deg i dag!

 

Intervaller er et flott sted å starte, uansett om du er nybegynner eller er i god form.

Men hva burde du som er nybegynner tenke på?

For det første så omtales intervaller ofte som noe som skal foregår i svært høy intensitet, nesten makspuls- og da oppleves som veldig slitsomt.

Og jo, for en som har løpt en del så må man nesten opp i makspuls for at en løpeøkt skal oppleves som kjempe slitsom, men som nybegynner kan du fort få melkesyre i bena og bli kjempe andpusten selv om pulsklokka di sier at du er langt unna maks!

Som nybegynner er det heller ikke nødvendig å presse seg selv så hardt for å få god fremgang!

En av fordelene med å ha dårlig kondisjon er nemlig at det krever mindre innsats å forbedre den 😉 men etterhvert som du kommer i bedre form må også du øke intensitet på øktene dine.

I mine online løpegrupper får du program tilpasset ditt nivå, og som nybegynner skal du løpe intervallene i et tempo hvor du føler at du klarer å gjennomføre intervallen med OVERSKUDD. Det vil si at om intervallen varer i 1 minutt, skal du føle at du kunne løpt litt til når intervallen er over.

Trener du med pulsklokke så tilsvarer dette ofte det vi kaller sone 3.

En ting er hvor høyt du ligger i puls når du skal løpe intervaller. En annen ting som skiller en god intervalløkt for en nybegynner fra en god intervalløkt for en som har løpt en del, er hvor LANG økten er.

La oss ta utgangspunkt i en en klassisk 4 x 4 minutter intervall , med 2 minutter pause mellom hver intervall. Her ligger man altså 16 minutter totalt i høyere puls, mens pulsen får falle i pausene.

Som nybegynner kan 16 minutter med høyere puls bli ganske mye, men vi er alle forskjellige. Så peil deg inn på en intervall hvor du ligger mellom 12 og 16 minutter i høyere puls.

Velg en intervall hvor totaltiden i høy puls er mellom 12 og 16 minutter. Hvor lange hvert drag med høy puls skal være er smak og behag. Kanskje du vil løpe 3 drag av 4 minutter, eller 6 drag av 2 minutter, det har egentlig ikke så mye å si.

Tilslutt er det viktig å huske at det finnes mange ulike typer intervaller. Den klassiske 4 minutter x 4 intervallen er kanskje litt i tyngste laget som nybegynner, selv om man løper de 4 minuttene med overskudd.

Test også økter som denne med kortere drag:

45 sek under løp/ 15 sekunder pause x 4

2 minutter hvile

45 sek under løp/ 15 sekunder pause x 4

2 minutter hvile

45 sek under løp/ 15 sekunder pause x 4

2 minutter hvile

45 sek under løp/ 15 sekunder pause x 4

2 minutter hvile

6 mars starter jeg opp nye medlemmer i begge mine online løpegrupper.

Les mer om de ulike tilbudene HER

.

 

 

Reklame 27. februar 2023 | Løpeskolen